fredag 4 december 2009

Det räcker inte, byt ut ministern!

Ge Christina Husmark Pehrsson sparken
Tydligen börjar Högern tycka att det började brinna under fötterna. Kritiken mot Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) och hennes vettlösa jakt på sjuka har blivit för intensiv. I dag kallade därför alla fyra partierna till akut presskonferens där man berättade att man skulle göra anpassningar av den i dag ett och ett halvt år gamla lagen som gäller. Moderatministern försökte att mer eller mindre skylla alla problemen på att Försäkringskassan inte gjorde som avsikten hade varit. Så nu skulle man komma med ett förtydligande om någon vecka som skulle gälla från årsskiftet. Men det fanns ingen ånger när det gäller den ytterligare skärpning av Ättestupareglerna som ska införas från årsskiftet.

Nyligen friades en busschaufför som filmats av en passagerare medan han satt och skickade SMS och skrev anteckningar i en anteckningsbok samtidigt som han körde en proppfull buss. Jag läser i dag att nyheten nu nått utlandet. Den holländska radion berättar om nyheter som lite kuriosa, i Sverige får man faktiskt lov att använda mobilen på detta viset samtidigt som man kör bil (och buss) konstaterar man. Och det är naturligtvis direkt skandalöst. Helt självklart ska båda händer vara upptagna med att köra bilen (bussen) och inte syssla med annat. Det är en direkt skandal att Sverige inte följt andra länders exempel och förbjudit mobilanvändande medan man kör.

Jag läser i Computer Sweden en lista över de högsta inkomsterna inom IT-sektorn. Och det är verkligen en lista över gubbar, gubbar och ännu fler gubbar. Först kvinna kom på 37:e plats och totalt hittade jag 7 kvinnliga namn på 100-i-topp listan. Jag skulle tro att hela branschen skulle må bra av en lite annorlunda fördelning.

I dag är det förresten 333 år sedan slaget vid Lund. Ett slag som svenskarna vann över danskarna och som ledde till att Skåne blev svenskt.

För övrigt anser jag att Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) ska överlämna sitt fögderi till någon mer kompetent person. I dag skriver till och med borgerliga Helsingborgs Dagblad på ledarplats under rubriken Arbetslinje in absurdum och instämmer i kritiken.

Inga kommentarer: