fredag 18 december 2009

God Natt Saab

Maud Mauderaten Olofsson (c)
Så har då tydligen Näringsminister Maud "Mauderaten" Olofsson fått sin vilja igenom. I dag meddelade General Motors, ganska överraskande, att Saab nu ska läggas ner. Utvägen med den holländska sportvagnstillverkaren Spyker var ännu mer dödfött än med den svenska Koenigsegg. Det känns skönt med en minskad bilism! Maud hade ju teorin att man kunde tillverka vindkraftverk i Trollhättan istället. Så det får väl bli det.

Och miljökonferensen i København verkar nu utmynna i - ingenting. Vi i de rika länderna vill inte inse att vi faktiskt måste försaka stora delar av vår bekvämlighet och lyx. De fattigaste länderna vill inte inse att dom faktiskt aldrig kommer att få leva det "lyxliv" som vi i de rika länderna lever i dag. Och de rikare av de fattiga länderna (som Kina, Brasilien, Indien osv) måste minska sina utsläpp samtidigt som dom höjer sin standard. Det blir till att köpa badbyxor...

Avskaffa monarkin
Tidningen Elle är jättestolta över att i sitt nya nummer ha en exklusiv intervju med partysessan Madeleine. Nåja, hon har enligt mediauppgifter nu när hon ska gifta sig minskat ner på partajandet kring Stureplan. Elle är jättestolta över intervjun. "Exklusivt reportage" kallar man det. Och fortsätter med "Elle har fått följa prinsessan Madeleine i hennes arbete." Vad man inte skryter med lika stora bokstäver är att intervjun är gjord av Josephina Zapata Genetay, en av Maddes bästa vänner och guddotter till Silvia. Och det var hon som kom till Elle med förslaget. På frågan om "vänskapskorruption" inte är lite känsligt så svarar Elles chefredaktör Hermine Coyet Ohlén: "det gäller speciella regler när man skriver om kungligheterna." Jo, det är just det okritiska svansandet och fjäskandet som är så farligt. Men det begriper uppenbarligen inte Hermine Coyet Ohlén att Josephina Zapata Genetays vänskapsintervju är ett farligt exempel på. I nästa nummer av Elle kommer en intervju med Mona Sahlin skriven av hennes barndomsvän...

Och ännu en politiker har fått för mycket innanför västen. Efter Gudrun Schyman (v/fi), Karin Pilsäter (fp), Anna Sjödin (s), Per Bill (m) osv var det nu dags för riksdagsmannen Per Svedberg (s) att få för mycket destillerat i magen. Och så länge vi fortsätter att glorifiera alkoholkulturen så kommer vi att fortsätta ha skandaler med människor som ska vara "föredömen", men som gör bort sig totalt. Alkoholen är skuld till de flesta våldsbrott, en stor andel av olyckor, en stor andel av spruckna äktenskap osv. Men vi fortsätter med hyllandet av spritkulturen!

För övrigt ser jag att Filip Hammar ska åka till USA och försöka slå sig in på den amerikanska TV-marknaden. Hoppas han köpt enkel biljett och att Fredrik Wilkingsson följer efter.

Och slutligen, sparka Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m).

Inga kommentarer: