onsdag 9 december 2009

Byt ut Socialförsäkringsministern

Siv Nordin som är ordförande för ST:s avdelning för anställda vid Försäkringskassorna (och alltså min egen fackliga ordörande också) har gått ut i försvar för personalen på FK. Och hon har begärt att Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) ska be personalen om ursäkt sedan hon ju skyllt de hårda bedömningarna på personalens beslut - inte på politikernas beslut. Socialförsäkringsministern har under de senaste dagarna varit dåligt tillgänglig för media så det har gått dåligt att få en kommentar från henne. Men jag hörde en sådan till slut. Och den lät ungefär så här: - "Visst kan jag be om ursäkt om dom nu tvunget begär det, men när man tittar på de beslut som fattas så....". Dvs ingen ursäkt alls. Du är ett fiasko på ministerposten Christina, och begriper inte ett skvatt av vad du sysslar med. Och jag tänker inte heller be om ursäkt! Jag tycker du ska ta din fallskärm och lämna in nycklarna - NU!

Ge Christina Husmark Pehrsson sparken
Hur som helst så har Riksdagen i dag efter en intensiv debatt tagit delar av de nya regler som ska börja gälla om några veckor, men inte allt. Och jag läser hos Computer Sweden att A-kassorna är mycket oroliga för hur dom ska lyckas få IT-stödet färdigt. Det står att det normalt tar ca 6 månader att få de förändringar som gäller att fungera tillfredsställande. Nu har man några veckor på sig. Man räknar därför med att få göra mycket av jobbet manuellt under en tid. Och det kommer naturligtvis att göra att ännu fler inte kommer att hinna få beslut och utbetalningar i tid. Slutresultatet av Högeralliansens Ättestupapolitik innebär alltså inte bara att många sjuka kastas ut i tomma intet. Många kommer att få mycket lägre inkomster (taket i sjukförsäkring och A-kassa skiljer sig ganska rejält). Och jättemånga kommer alltså att helt bli utan pengar eftersom administrationen inte hinner med. Men det skiter väl dessa mörkblå egoister i, det är ju bara fuskare som drabbas, och själva har dom det på det torra, verkar dom resonera.

Näringslivets skyddade verkstad Timbro har i en debattbok (Far och flyg) skriven av Maria Ranka gått ut till storms för att försvara vår rätt att flyga runt om i världen fritt utan att behöva tvingas tänka på att det är ett miljövidrigt sätt att förflytta sig. Fast av inslaget jag läste fick jag lite svårt att se hur hon fick ihop det hela på slutet. Men på något sätt så handlade det om att vi inte skulle envisas med att ha dåligt samvete för all skit som flygplanen släpper ut i luften. Det är ju så trevligt att umgås så det får var värt det. Och dessutom så kanske det någon gång kommer ett mer miljövänligt sätt att flyga. Pedaldrivna segelplan kanske?

För övrigt verkar den stora medianyheten i världen vara, nä inte miljökonferensen i Köpenhamn, att en golfspelare varit otrogen mot sin hustru. Och...? Någon som är förvånad? Någon som verkligen bryr sig (förutom hustrun alltså)?

Inga kommentarer: