onsdag 23 december 2009

Arbeit macht frei

Tydligen var inte den kommentator till min blogg som skrev att Auschwitz skylten med "Arbeit macht frei" som stals var på väg till Sverige. Nu var det inte Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) som beställt stölden utan tydligen någon inom nazistkretsar. Men han/hon var närmare sanningen än jag trodde. Arbetslinjen kan ju uttryckas på olika sätt - på olika språk och i olika tider.

För några dagar sedan skrev ett antal av SIDA:s högre chefer och protesterade mot Biståndsminister Gunilla Carlssons (m) politik gentemot SIDA. "Hon förenklar och ser till brist på resultat istället för det Sida åstadkommer" skrev dom bland annat. Man protesterade mot hennes kritik och mot att hon ställde orimliga krav på effektivitet och dokumentation. I dag har närmare hälften av de anställda skrivit brev till Gunilla Carlsson och protesterat mot hennes orimliga krav på dokumentation. "Hennes krav på myndigheten är groteska och de hinner inte med det de ska göra". Ministern (som är historiskt negativ till bistånd som sådant) ställer så stora krav på att allt ska dokumenteras, bevisas osv att det inte finns tid och resurser kvar att göra det som ska göras. I ministerns sinnesvärld så får inga satsningar misslyckas. Och allt ska kunna dokumenteras i siffror att projektet varit framgångsrikt. Men så fungerar inte verkligheten. Men eftersom ministern ideologiskt är motståndare till internationellt bistånd så blir detta effekten. Byt ut henne!

Anna Anka
I en intervju i Aftonbladet berättar Paul Anka om sin version av bråket med Anna Anka. Han verkar lite mindre optimistisk om möjligheterna att rädda äktenskapet. "Inte en chans. Det säger jag med 100 procents säkerhet." Hur som helst är jag inte längre avundsjuk på Palle, - - "Det där med avsugning varje morgon. Det existerar inte. Det måste ha varit någon som såg ut som jag. Jag har aldrig fått en avsugning av henne någon morgon. Det är årets lögn." Tänk så många svenska män som börjat ställa krav efter Anna Ankas påståenden: "Kan Anna så kan väl du?" och så visar det sig att allt är en ren lögn. Det är kanske flera svenska äktenskap som spruckit bara för hennes lögn?

För övrigt noterar jag att tittarsiffrorna för Anna Ankas julprogram rasar. Från rekordsiffror över 1 miljon för första programmet rasade det till mindre än hälften andra programmet och sedan fortsatte raset... Själv skäms jag över att vara skåning, och känner stor tillfredsställelse över att jag i varje fall inte bor i grannbyn Bjuv. Men bjuvsingarna har min stora medkänsla.

TV4 har fällts för att ha sänt för mycket reklam och för att i orimlig omfattning ha visat sponsringsskyltar. Drygt 1 miljon kostar det TV4. Jag trodde inte det fanns någon regel, mer än att TV-reklamen inte får vara längre än själva TV-programmet.

Avskaffa monarkin
Slutligen vill jag gratulera Silvia Sommerlath Bernadotte som tydligen fyller år i dag. Jag vill poängtera att jag gratulerar alla andra som fyller år i dag också. Hon ska inte tro (vilket hon nog gör) att hon är mer värd än någon annan. Grattis på er alla födelsedagsbarn.

Jag tycker vi inför republik så kan familjen Bernadotte få fira sin jul bäst dom vill utan att kvälls- och veckopress ska behöva spekulera varför vissa ska fira jul i Ockelbo och andra på Slottet.

Ta det nu lugnt i julhelgen. Det finns alkoholfri glögg...

Inga kommentarer: