lördag 15 augusti 2009

Slipsnissarnas dåliga minne

Trots förluster och beroende av pengar från skattebetalarna räknar Nordea med att betala ut bonusar på totalt 1,2 miljarder i år. På bolagsstämman röstade representanterna för det statliga ägandet i banken Nej till bonusprogram, men blev nedröstade av övriga aktieägare. Det visar sig också att vd:n Christian Clausen som inför statliga krav på att hans bonus skulle plockas bort själv tackade nej till bonusen, i själva verket bara skjuter upp utbetalningen av bonusen. Det blir ingen bonus 2009 eller 2010, men 2011 ska allt ihop betalas ut. Jag kräver att staten helförstatligar Nordea istället för att som nu vara bakbundna av privata slipsnissars godtycke.

Vet ni vem Lippi är? En ledtråd; enligt rikstönten Gert Fylking så "knullar han runt". Se längre ner för rätt svar.

I Aftonbladet berättas om två norrmän, Tjostolv Moland och Joshua French som i Kongo står åtalade för mord. Norrmännen kallas för "privatsoldater". Är det bara för att dom är norrmän dom fått ett sådant snällt epitet, hade dom varit från något annat land hade dom fått heta vad dom är - legoknektar!

Jag ser att radiolyssnandet ökar, och det är riktigt glädjande att notera att det är Sveriges Radios Public Service som ökar. I dag lyssnar mer än 6 miljoner svenskar på radio minst 5 minuter under en dag. SR har ökat sin räckvidd med 8% sedan samma tid förra året medan reklamradion står stilla. Alla fyra kanalerna har ökat, mest har P1 ökat medan P4 fortfarande är den överlägset största radiokanalen i Sverige. Mer än dubbelt så många lyssnar på P4 som lyssnar på den kommersiella kanal som är störst (Rix FM). Själv lyssnar jag i princip bara på SR:s P1 som är den kanal som kommer på tredje plats med SR:s P3 på fjärde plats. Jag tycker vi kategoriserar denna nyhet som en god nyhet.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens ord från den sydliga delen av Sverige blir Madar. Ett ord som troligen kommer från Mad som är mat. Den 12 augusti berättade jag om Madaro som handlar om att ha det lugnt vid maten och inte vara så Hialös. Madar betyder smörgås, ska naturligtvis uttalas med betoning på första stavelsen

Kevin och jag var på bio i dag på eftermiddagen. G.I. Joe: The rise of the Cobra. En film som utspelas några år in i framtiden, men inte så många. Om man skall vara snäll är den en protest mot det militärindustriella komplexet. Hur militärindustrin styr och ställer med oss och säljer till vem som helst. Släktskapet med Transformers är mycket tydlig. Det är inte mycket annat än Krasch, Pang, Boom osv. Men lyckligtvis så lyckas naturligtvis våra hjältar i den USA-inspirerade styrkan rädda världen från galningarna. Men, jag tror att jag trots allt tyckte bättre om G.I. Joe än Transformers. Jag ger filmen 3 sprutor.

Vem Lippi är? Ja, enligt Aftonbladets stjärnreporter Jenny Alexanderson så är det smeknamnet på Carl Philip Bernadotte. Stjärnreportern har nämligen presterat en ny artikel om lillprinsens liv just nu i Aftonbladet. Stackars tös att ha som arbetsuppgift att bevaka knugahuset! Men, hon har kanske inget val utan blir avstängd från A-kassan om hon inte tar det jobb hon blivit anvisad. Antagligen som straff för något hon sagt eller gjort.

För övrigt anser jag det vara skandalöst att ett modernt företag (tror dom i varje fall) som Boxer inte tar emot e-post!

Inga kommentarer: