lördag 8 augusti 2009

EU + NATO + Sverige = Sant

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Under rubriken "EU + NATO = nästan sant" skriver EuropaPosten (som är en propagandatidskrift från EU-kommissionen i Sverige) med anledning av dansken Anders Fogh Rasmussens (Danmarks tidigare statsminister) tillträdande som NATO:s nya generalsekreterare om förhållandet mellan EU och NATO. Och här berättar man lite mer om EU:s militarisering genom Lissabonfördraget. Bland annat står det i det fördrag som Sverige godkänt utan någon större debatt och utan att fråga folket att: "Medlemsstaterna förbinder sig att gradvis förbättra sin militära kapacitet"! Det sades det inget om när den EUforiska Makten informerade oss om vad EU:s nya grundlag innebar. Det står också: "Utrikes- och säkerhetspolitik kommer att leda till ett gemensamt försvar"! Hur många såg den informationen när den EUforiska Makten informerade den dumma allmänheten? Vi har alltså beslutat att anta en grundlag för EU som innebär att Sverige förbinder sig att satsa mer på vårt militära försvar, och att detta ska vara en del av en gemensam EU-militär.

En annan intressant mening kommer när man i artikeln ska analysera vad Anders Fogh Rasmussen ska göra med NATO efter Afghanistan. Det blir knappast troligt med att utvidga NATO tror man. Men sedan kommer en fråga: - "Gäller det också en svensk ansökan om medlemskap?" Vilket besvaras med: - "Sverige är något annat. Det kan klaras på två sidor och en underskrift. I praktiken är ju Sverige redan med"! Synd att dom glömde att informera svenska folket om den saken. Men det är väl med det som med den EUforiska Makten - man kan väl inte berätta allt för svenska folket, då kanske dom protesterar!

Trångt om saligheten
Den här bilden tog jag i förra helgen uppe i Kalvahagen, och fick filmen tillbaka i veckan. Det är trångt om saligheten på blomman, med en humla, en fjäril och dessutom nå't annat i insektsväg som jag inte kan identifiera. Jag är inte expert på insekter (eller andra djur heller för den delen). Däremot har jag börjat tycka det är roligt med makrofotografering. Och kanske kan bli bra på det också en dag. Vi får väl se.

Förresten har vår egen lilla lokala riksdagsledamot, Margareta Pålsson (m), publicerat en av sina regelbundna alster i Helsingborgs Dagblad. I dag skriver hon att "Euron är bättre än kronan". Och visst är det bättre om någon annan bestämmer om den svenska valutapolitiken än om Sverige skulle göra det. Fast i sin hyllning till Euron berättar hon inte varför de EU-länder som står utanför Euron verkar klara den ekonomiska krisen bättre än de länder som sålt ut sin självständighet!

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Ny dag, nytt ord. I dag blir det Hiig. Uttalas somhi-ig, alltså med som två stavelser med två i. När man är hialös, nervös, jäktad så är man just hiig. I vissa delar av Skåne uttalas det mer som Hied. Ett typiskt exempel på att skånska inte är EN dialekt, det visst mängder med lokala varianter.

För övrigt kan vi konstatera att det faktiskt kommit regn i dag. Men den gjorde inte så mycket nytta. Det har varit varmt och svettigt mestadels hela dagen trots detta.

Inga kommentarer: