lördag 1 augusti 2009

Husmark Pehrsssons ättestupa växer

Försäkringskassans service har blivit sämre
Den nya ättestupapolitiken som genomdrivits av Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) verkar drabba ännu fler än vad som tidigare beräknats. Nya siffror från Försäkringskassan visar att 32.000 svenskar kommer att kastas ut för stupet under 2010 och ytterligare 19.000 under 2011. Det vill säga mer än 50.000 svenskar kommer då att vara för sjuka för att jobba, men inte tillräckligt sjuka för att uppfylla de nya hårdare ättestuparegler för rätt till sjukpenning / sjukersättning som införts av ovan nämnda minister (hon är skånska - jag skäms). Den nya prognosen visar på att det är 20.000 fler som drabbas än vad som tidigare har beräknats. Högerministrarna har utlovat åtgärder som ska riktas till dessa 10.000-tals drabbade. Men det verkar inte vara så bråttom. Det var mer bråttom att införa ättestupareglerna. Eftersom man från politiskt ansvarigt håll tror att de flesta av dessa bara är lata simulanter så är tanken att hotet om ättestupan ska få dom att ta sig i kragen och sluta simulera. För gruppen återstår bara Försörjningsstöd från Socialen. Jag tycker det är dags att slänga hela Högerregeringen över stupet.

Sedan ser jag att Högerns utförsäljningar i Stockholm blivit ett fall för EU. Det handlar om att EU-kommissionen har synpunkter på priset när man sålt ut kommunens (och landstingets) egendom till personal som ville göra en hacka. Man har helt enkelt sålt ut till ett pris som ligger under värdet. Och detta innebär ju i praktiken att man skänker bort skattebetalarnas tillgångar till privatpersoner. Mest känt är väl Filippa Reinfeldts Täbys bortslumpande av Tibble Gymnasium till skolans rektor (och som en ren tillfällighet partikamrat till familjen Reinfeldt). Men det handlar även om utförsäljningar i Stockholms stad, i Upplands Väsby och Stockholms läns landsting. Förhoppningsvis får köparna i efterhand betala fullt pris, men då kanske det inte blir en lika god affär. Ja, för skattebetalarna blir det kanske bättre, dom slipper ju bli lurade på miljonbelopp. Men köparna kanske blir mindre glada. Utförsäljningarna har skett enligt den heliga Blå principen att privatiserat är bättre, och skulle privatiserat inte vara bättre gäller den Blå principen, allt privatiserat är ändå bättre.

Joggingrapport: I går på kvällen blev det tid över för en joggingrunda. Men allt promenerande har nog satt sina spår i benen. De sista båda veckorna har jag tagit i varje fall två långa promenader varje dag med Kimmy. Minst på dryga timmen, men oftast mer, upp till drygt 2,5 timme. Det kändes under den första kilometern att benen skulle behövt en andhämtningspaus. Men sedan gick det ganska bra. Det märks att promenerandet trots allt även har hållit flåset uppe. Tiden på sexkilometersrundan blev 30.20. Lite sämre än sist, men trots det fullt godkänt.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens skånska ord blir Hossa. Något som vi i min familj ständigt träter om. Jag anser att man i princip alltid ska använda detta, även om det är varmt och svettigt. Det blir nämligen ännu svettigare och klibbigare i skorna om man inte har det. Jag brukar påpeka detta faktum när familjemedlemmar som har den motsatta åsikten klagar på skoskav eller lite grus i skorna. Det handlar helt enkelt om strumpor. En hossa, flera hossor. Vårda din dialekt, håll den vid liv, använd dialektala ord. Skäms inte för din dialekt, var stolt över den.

Slutligen noterar jag att Ryanair fortsätter att utmärka sig. Efter terrorattentatet på Mallorca blev Ryanair tvingade att ställa in en flygning. Alltså sitter nära 200 av deras passagerare fast på Mallorca. Men det tycker tydligen inte Ryanair är deras problem. Dom tycker att det är UD (dvs vi andra skattebetalare) som ska stå för kostnad och hemtransport. Återigen visar Ryanair att man inte är ett seriöst företag.

Inga kommentarer: