måndag 17 augusti 2009

Högerlobbyn på villovägar

Svenskt Näringslivs ledande ekonom, Stefan Fölster ni vet, och Nima Sanandaji på en av högerns skyddade verkstäder (tankesmedjor) - Captus - fortsätter sin kamp mot slösande kommuner. Ni vet de där kommunerna som för andras surt förvärvade skattepengar vill erbjuda innevånarna sån't oväsentligt som kultur, idrott, fritid, gator, parker och Gud vet vilka dumheter som våra kommunpolitiker slösar bort våra pengar på. I ett nytt debattinlägg i Svenska Dagbladet skriver de båda under rubriken Belöna inte slösaktiga kommuner och är uppenbart lite besvikna på Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för deras kapitulation för alla lobbygrupper som kräver att Staten kompenserar kommunerna för minskade inkomster. Men enligt Stefan och Nima är detta att kasta pengar i sjön. Kommunerna bara slösar bort pengarna på dumheter. Och sedan är kommuninnevånarna lika korkade som väljer om dessa korkade politiker. Eller kan det vara så att Stefan Fölster och Nima Sanandaji har fått något om bakfoten?

Israel har åter drabbats av ett terrordåd. Bara några veckor efter att en man med automatvapen skjöt ihjäl flera personer på en gayklubb i Tel Aviv slogs i fredags en 59-årig man ihjäl på stranden i Tel Aviv. Mannen och hans familj överfölls oprovocerat av ett tiotal ungdomar, troligtvis påverkade av både alkohol och andra droger. Dags för Israel och fundera över varifrån det verkliga hotet kommer, totalt elva döda i olika våldsamheter på två veckor?

Jag var vid lunchtid och fotograferade kameler, dromedarer och åsnor som gick och betade fridfullt på Ryttarföreningens anläggning vid Tingvalla. Tyvärr bara med en analog kamera så jag kan inte presentera några bevis. Men för att ni inte ska tro att jag drabbats av solsting eller plötsligt hårt slag mot huvudet så kanske jag ska påpeka att det var Cirkus i Åstorp. Cirkus Maximum var på sitt årliga besök. Det är tradition att gå på Cirkus i slutet av sommaren varje år. Enda anmärkningen är väl att det regnade när vi gick hem från föreställningen!

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: I dag blir det en kroppsdel. Balle. På en del håll i landet menar man testiklarna när man säger balle. Men vi här nere i söder menar den där kroppsdelen man sitter på, skinkan.

Joggingrapport: I går på kvällen blev det dags för vad som verkar vara veckans joggingrunda. Trots en målsättning om två rundor i veckan kommer jag inte längre än till en runda. Tiden räcker helt enkelt inte till under veckan. Självklart handlar det om prioriteringar, men... Hur som helst blev det dags i går tidigt på kvällen. Första kilometern kändes riktigt tung, men det skyllde jag på en stark motvind. Även andra och tredje kilometern kändes ganska tung, och nu skyllde jag på alla plommon som jag plockat från trä't under dagen och stoppat i mig. Men hemvägens 3 kilometrar kändes ganska fräscha trots allt. Det var svettigt och självklart så fanns det en hel del trötthet i benen. Tiden 29.45 kändes trots detta som en positiv överraskning.

Inga kommentarer: