torsdag 13 augusti 2009

Mauderaten på Timbros sida

Jag hör att Timbro och Skattekverulanternas Förening i varje fall får stöd från Maud "Mauderaten" Olofsson (c). Dom tycker ju inte att kommunerna ska få mer pengar från Staten (till och med Moderaterna har ju nu krupit till korset nu i den frågan), men Centern säger visst Nej. Men, det är inget att förvånas över. I dag är Mauderatens Centerparti mer moderata än Moderaterna. Det är väl bara att fortsätta glädjas åt att Centerpartiet i opinionen är mindre än någonsin. Jag tror Maud Olofsson kommer att gå till historien som kvinnan som avskaffade Centerpartiet.

Utrikesminister Calle Str... f'låt Bildt (m) har i egenskap av Sveriges utrikesminister under det svenska ordförandeskapet i EU meddelat att EU infört ytterligare sanktioner mot Burma med anledning av den nya domen mot Aung San Suu Kyi. Men det var tydligen ganska beskedliga sanktioner man kommit överens om. Dom riktade sig mot de domare som dömde Aung San Suu Kyi och handlade om vapenembargo. Men det som verkligen skulle kännas för Burma vore ett embargo mot landets oljeexport. Men, på den punkten är det stopp. Det är nämligen det franska oljebolaget Total som står för den exporten.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Den relativt nya vänsterregeringen på Island ligger illa till just nu. För att få stöd för Islands ansökan till EU från EU-länderna har man lovat att Island ska ta ett lån på 40 miljarder för att ersätta utlänningar som förlorat pengar på de isländska bankernas krasch. Men effekten är att varje islänning plötsligt har en skuld på 120.000 att betala tillbaka på 15 år med ränta. Och det kan ju verkligen ifrågasättas om det är den isländska befolkningen som ska ersätta förlusterna för de britter och holländare som satsat pengar i kraschade isländska bankernas efter slipsnissarnas fiasko. Men vad gör man inte för att komma med i EU. Resultatet kanske blir ett islänningarna säger Nej i kommande folkomröstning.

SCB har offentliggjort befolkningssiffrorna för Sveriges kommuner vid halvårsskiftet. Vi har då blivit ytterligare 40 åstorpare och kommunen har nu 14.638 innevånare. Som jag skrivit ett antal gånger tidigare så finns det i regionen Nordvästskåne 3 kommuner som är på ett ungefär lika stora. Minst är i dag Båstad (som tidigare var störst av oss tre). Båstad har i dag 14.262 innevånare. Störst av oss tre är Bjuv med 14.675 men Åstorp fortsätter att närma sig. Och det är väl bara en tidsfråga innan Åstorp är störst av de tre. Vad sade ni? Skiter ni i det? Men, detta är en stor prestigefråga... Det bor förresten 9.292.359 i Sverige i dag, det är en ökning med 22.373 sedan förra kvartalsskiftet. Det har under kvartalet fötts 29.196 bebisar medan det dött 21.462. Det har flyttat in 22.848 personer från utlandet medan 8.095 har flyttat ut ur landet. Visst är det spännande med statistik!

Jag ser förresten att rikstönten Gert Fylking retat gallfeber på Sveriges rojalister. I sitt radioprogram Rix MorronZoo sade han att lillknugen Carl-Philip "knullade runt". Och sådant ska man naturligtvis inte berätta om kungligheterna. Dom står ju över allt annat och ska inte utsättas för kritik eller elakheter. Och dessutom är det ju inte sant att ungkarlen Carl-Philip sysslar med sådant? Själv tycker jag fortfarande att Gert Fylking är en stor tönt, jag orkar inte lyssna på honom mer än 1 minut i taget.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dags för ett nytt skånskt ord. I dag tar vi Jidder. Ett ord som betyder problem eller strul.

För övrigt anser jag att Micro$oft Windows Vista är det sämsta mög som någonsin konstruerats av inkompetenta klantaschlen.

Slutligen ser jag att det är på gång en svensk mynt- och sedelreform enligt Riksbanken. 50-öringen blir snart värdelös. Men istället ska vi få en 2-krona. Och 20-sedeln ska ersättas av ett 20-kronorsmynt. Dessutom är det på gång även en 200-kronorssedel. Det tyder på att Riksbanken i varje fall inte räknar med att Euron införs i den närmaste framtiden. Alltid något positivt i bedrövelsen.

Inga kommentarer: