torsdag 3 januari 2008

Nu känd från radio och tidningar

Sven i HD
Med lite god vilja kan jag sätta det på mitt visitkort - om jag hade haft något. Kanske dags att nappa på ett sån't där gratiserbjudande från Vistaprint? Hur som helst dök intervjun med mig upp i Helsingborgs Dagblad i dag. Vill du läsa den så finns den här. Och Fredrik hade väl inte fått så mycket om bakfoten. Fast, att jag inte ville kalla det här för en blogg eftersom jag inte tyckte andra bloggar var seriösa var nog ett missförstånd. Snarare var det väl så att jag var tveksam om detta var en riktig blogg - egentligen. Hur som helst så finns det tydligen dom som läser HD. Mix Megapol ringde kring lunch och ville intervjua. Så efter 1500 kunde en del stackare lyssna till min röst också på radio. Jag hade ett förskräckligt besvär att hitta Mix Megapol på radion så att Angeli kunde lyssna. Det är ju inte direkt min favoritradiostation (förlåt Jessica).
Sven i HD


Fast det fick ett ordentligt genomslag på besöksräknaren på min huvudblogg. Före lunch visade den 150, efter lunch 250, på eftermiddagen 350 och nu börjar den närma sig 450. Jag hoppas att ni återvänder. Det är skyhögt över de kanske 10-15 som räknaren där brukar visa. Kan undra om det kommer inbjudningar till Café Opera nu när man är kändis, fast kanske inte! Bilderna är förresten tagna av HD:s Barbro Hallin. Jag hoppas hon inte stämmer mig för att jag lånar dom från tidningen?

Jag hörde på nyheterna i morse att antalet borgerliga vigslar under 2007 för första gången passerat antalet kyrkliga sådana. Det känns skönt att allt fler inser vad moral är. Jag menar att visst ska du gifta dig i kyrkan, om du tror på det som prästen säger. Om du vill att Gud välsignar ditt äktenskap. Men, man ska ju inte genomföra en religiös högtid bara för att få fina bilder till minnesalbumet. Om man inte tror på det som prästen mässar om. Och jag är övertygad om att en mycket stor andel av de som gift sig i kyrkan inte trodde på det religiösa inslaget. Egentligen är det samma sak med dop. Tror man på vad prästen säger om att barnet ska in i kyrkans gemenskap (eller vad han nu säger) så är det väl OK med barndop (fast jag tycker barnet själv ska få bestämma det när han/hon blir vuxen). Men bara för att man vill ha fina bilder och filmer till minnesalbumet och något att skryta med inför släkten så ska man väl inte utnyttja kyrkans tjänster. Jag minns att jag gjorde repmånad tillsammans med prästen i Kivik för en herrans massa år sedan. Och vi fick tillbringa en hel dag tillsammans, bara han och jag, för att bevaka så att ingen kom in på skjutområdet i Falsterbo. Och då frågade jag honom om han inte kände sig utnyttjad av föräldrar (och brudpar) som bara var ute efter en tjusig inramning till dop och bröllop, inte alls det religiösa inslaget. Man han ville inte erkänna att det var så.

En önskan som väl (nästan) alla har på sin nyårsönskningslista är Fred på vår jord. Tyvärr inser vi alla att detta är en utopi, men vi hoppas att vi i varje fall ska komma närmare det stadiet. Och så visar det sig att det finns en enkel lösning på problemet. Det är Påven Benediktus XVI som sitter på lösningen. I nyår sade han i ett tal att en traditionell familj, med en mamma och en pappa, är nyckeln till världsfred. Tänk att ingen kommit på detta under alla de tusentals år som vi krigat runt om på vår jord. Och så är det alla homosexuella som är skulden till allt det onda. George W. Bush är tydligen bög, Usama Bin Laden är bög! Tänk att det var så lätt att lösa problemet. Jag var ju och såg på Tempelriddaren Arn i helgen. Dom krigarna som kyrkan skickade ut var tydligen också bögar. För att inte tala om de höga kyrkans män som skickade ut dom! Att ingen kommit på det tidigare? Han är smart han Benediktus.

Inga kommentarer: