onsdag 9 januari 2008

Heta Kalla

Veckans tidningsrubrik måste vara denna: "Träffade pojkvännen i natt efter tre veckor: Skönare än jag tänkt". Jo, det var väl trevligt att det blev skönt! Jag vill poängtera att rubriken inte är hämtad från någon herrtidning eller liknande, utan kommer från Aftonbladets Sportbilaga och handlar om skidtjejen Charlotte Kallas hemkomst. Att hon var duktig i skidspåret har vi förstått, men pojkvännen har tydligen sina kvalifikationer han också.

Och på tal om Charlotte Kalla, så visst var kommunalrådet Bengt Niskas (s) löfte om en gratis strandtomt i Tärendö till Charlotte ett något överilat löfte. Visst har en kommun rätt att hylla kommuninnevånare som gör bra saker. Men att skattebetalarna ska skänka attraktiva tomter gratis till idrottsmän eller idrottskvinnor är nog ett steg för långt. Charlotte tjänar på sina aktuella framgång mer pengar än vad en normal Pajalabo får ihop på ett år, och att hon då ska få ekonomiska bidrag från kommunen på det sättet är nog fel väg att gå. Döp om Tärendö till Kallaö eller vad som helst, men skänk inte bort värdefull mark gratis. Det var nog ett överilat löfte givet när glädjen var som störst.

Så har då även vår familj blivit begåvad med ett platt-TV. Vad som inte längre är platt är människor på skärmen. Helt plötsligt verkar en ännu större del av mänskligheten behöva banta. Även sådana som inte behöver banta när dom visas på en gammal hederlig TV. Eftersom fortfarande en mycket stor del av TV-utbudet sänds ut i det gamla (4:3) formatet blir dom ju ganska breda när dom visas i bredbildsformat. Jag har fortfarande inte hittat en automatisk funktion på TV:n som förhindrar att bilden blir förvrängd. Att sitta och hoppa mellan 4:3 och bredbild manuellt är inte kul. Och i läget för automatik så verkar automatiken innebära att den mottagna bilden förvrängs så att hela skärmen alltid fylls. Det är tydligen det som är automatiken. Oberoende av om Lasse Berghagen helt plötsligt förvandlas till någon Humle och Dumble-figur. Jag får fortsätta att leta i instruktionen. Hellre svarta kanter än förvrängda människor.

För övrigt har det inte blivit något joggande på en längre tid. Senaste rundan var förra året. Jag har kunnat skylla på halka, blåst, tidsbrist och familjeskäl. Kanske i kväll!

Inga kommentarer: