måndag 14 januari 2008

Kändisskapet växer

Liten artikel i Metro
Kändisskapet fortsätter att växa, och nu måste det väl ändå börja komma inbjudningar till kändiskrogarna kring Stureplan. Jag kanske till och med kan stöta på Fredrick Federley vid baren. Vi skulle ju kunna diskutera våra olika typer av bloggar? I dag dök Sven Tycker upp i Metro under rubriken Hallå där... Och jag tycker faktiskt att Johan Nordström fick ihop det ganska bra med tanke på att jag satt mitt på ett fullsmockat Pågatåg när han ringde i fredags. Men nu är det väl snart lugnt igen så att jag kan återgå till den sedvanliga tråkiga sälla gången.

Datorer är ett stort hjälpmedel som kan underlätta arbetet i mycket stor utsträckning - när det fungerar. Jag kom till jobbet tidigt på morgonen i dag. Och hade själv inga problem med att komma igång. Men det dröjde inte så länge förrän arbetskamrater som kom senare började beklaga sig över att det inte gick att ens logga in på datorn. Och snart lade mycket annat också av. De flesta lyckades nog komma igång i datorerna. Men många program gick inte att starta, de flesta kunde inte göra utskrifter och det gick allmänt trögt. När jag åkte hem hade det t.ex. fortfarande inte kommit igång att kunna göra utskrifter. Jag hoppas det fixats till i morgon för jag vill inte ha fler minneslappar liggande.

Det är dags för Folk och Försvar konferens i Sälen. Och mycket strategiskt släpptes det från ÖB en liten bomb om att det saknas 1,5 miljarder kronor. Kan det vara en ren händelse?

I gårdagens Aftonbladet beklagade sig Bert Karlsson över att svensk kultur- och mediapolitik är totalt Stockholmsfixerad och uppenbart missgynnar den s.k. landsorten (dvs allt det som 08-orna inte betecknar som äkta Stockholm). Av de webbläsare som röstat på om dom håller med Bert Karlsson har 93,4% röstat för att Bert har rätt. Det innebär att till och med en massa fjollträskare antingen hållit med eller inte ens klarade av att klicka rätt.

I dagens debattinlägg skriver författaren Marcus Birro under rubriken "Hetsjakten på sjuka har gått för långt". Det är en enda lång vidräkning med dagens Försäkringskassa. Tyvärr riktas kritiken för mycket mot Försäkringskassan och för lite mot de politiker som styr reglerna. Men låt mig säga så här, jag är mycket glad för att jag inte jobbar med sjukpenning. Och även om kanske inte 90% av svenska folket håller med Marcus Birro, så tror jag att en mycket stor majoritet gör detta. Jag har själv redan röstat för Marcus Birro. Den stolthet jag faktiskt en gång i tiden kände för att jag jobbade på Försäkringskassan har flugit all sin kos. Jag håller gärna tyst om det. Alla olika T-shirts jag ägt med FK-tryck har gått i soporna. De som känner mig vet att jag aldrig är klädd i något annat är T-shirts.

Och det är här som vi till stor del kan hitta förklaringen till Högeralliansens fortsatta kräftgång. Den senaste mätningen från Demoskop ger Högeralliansen sammanlagt 38,6% och Oppositionen 57,6%. Socialdemokraterna med 44,3% är klart större än hela den borgerliga högeralliansen. För Kristdemokraterna måste mätningen vara en total kalldusch. Ner 0,9% till 3% och ut ur Riksdagen om det håller i sig. Bye bye Hägglund och Odell och gänget. Ni får trösta er med att ni trots allt är större (om än obetydligt) än Sverigedemokraterna. Och Mats Odell får väl trösta sig med att han väl tyvärr hann försnilla en hel del av svenska folkets egendom.

Inga kommentarer: