tisdag 8 januari 2008

Back in business

Egentligen låter rubriken alldeles för positiv. Back in business innebär att semestern var slut och i dag var jag tillbaka i arbete. 17 dagars ledighet har varit alldeles utmärkt, något jag inte skulle vilja ha ogjort. Men i dag var det alltså dags för att återvända till brottsplatsen. Medan jag varit ledig och haft det gött med barnen har mina välpackade flyttkartonger flyttats till den nya (gamla alltså) arbetsplatsen ute på Söder. Det innebär att en stor del av dagen har fått ägnas åt att packa up, hitta rätt organisation på saker, ändra för att en annan lösning blev bättre osv. Men nu tror jag att jag fått det mesta rätt. Jag har faktiskt hunnit jobba lite under dagen också.

Hans Ragnhäll är den sjätte tjänstemannen som lämnar Mats Odells grupp för förskingrande av svenska folkets egendom. Det började med att enhetschefen Malin Björkmo sade upp sig i mars förra året i protest och har fortsatt med avhopp efter Carnegie-skandalen osv. Kan något vara snäll och glädja mig med att berätta att Mats Odell själv blir nummer sju. Snälla!

SVT är sura på Meter (som bland annat producerat Stjärnorna på slottet till SVT). Anledningen är att det visat sig att man låtit Mercedes sponsra det hela genom att gratis låna ut ett antal Mercedesbilar. Eftersom SVT är en icke-kommersiell kanal är produktplacering en mycket känslig fråga. Men samtidigt börjar produktplacering bli en stor affär. Kolla filmerna när du går på bio. Det är ingen tillfällighet om hjälten pratar i en Nokia, kör en Audi osv. Själv tycker jag faktiskt att ärlig reklam som du vet är reklam är bättre än denna ljugreklam. Jag ser förresten att den f.d. sossen Björn Rosengren som i dag bland annat är lobbyist för Sveriges Filmproducenter och Sveriges TV-producenter tycker att SVT ska lämna ut ännu mer produktion till fristående producenter. Jag tycker att ett antal skandaler där dessa s.k. fristående producenter har visat att dom inte vet vad Public Service innebär gör att man snarare borde minska på outsourcingen. Vi minns väl senast hon som sköt Fredrik Reinfeldt med en vattenpistol. Det var också en s.k. fristående producent som skulle göra vad dom trodde var humor för SVT.

Slutligen ser jag att britterna oroad för prisökningar på ölen. Humlen har blivit dyrare, transportkostnaderna har ökat, priset på metall har ökat så att allt fler öltunnor stjäls. Förra året stals 60 miljonr öltunnor, inte för innehållet utan för metallen. Men om det bara är ölet som går upp i pris så gör det väl inte så mycket?

Inga kommentarer: