onsdag 26 juli 2006

Öresund runt

Jag gjorde under gårdagen en rundtur runt Öresund. Dvs besök i Helsingborg, Malmö, Köpenhamn och Helsingör och sedan Helsingborg igen. Skoslitaget har varit stort under dagen, det har travats runt en hel del i både Malmö och Köpenhamn. Och när jag på hemresan satt på soldäck på färjan till Helsingborg var det skönt att bara sitta ner och njuta. Och konstatera att färjeöverfarten en solig dag är klart överlägsen en tur på Öresundsbron (som ju till nästan lika stor del handlar om att befinna sig i diverse tunnlar.

Jag såg förresten i bladet att rökningen är på stark frammarsch i Danmark. Låt oss säja att dansken inte är Nordens mest intelligenta varelse...

Slutligen noterar jag att Storbrittanien är på väg att införa ett förbud mot stand-by knappar på hemelektroniken. Man räknar med att 8% av hushållens energiförbrukning handlar om apparater som inte används, men som står och drar ström ändå. Ta och känn på värmen på alla batterielliminatorer och andra apparater som står och går och inte gör någon nytta. Jag tyckte det brittiska förslaget verkar genialt. Fast det tyckte tydligen inte Sveriges miljöminister Lena Sommerstad. Det gäller ju att hålla konsumtionen igång så att Vattenfall kan leverera in mer skattepengar!

Jag har konsterat att jag kan spara pengar när jag ska steka ägg. Det går alldeles utmärkt att göra på två av våra digitalboxar till TV:n, även om dom står i standbyläge! DRA UR SLADDEN!

Inga kommentarer: