söndag 16 juli 2006

Fiskmåsinvasion i Båstad

Fiskmåsarna i Båstad under tennisveckan är tydligen värre än vanligt. Festandet med oväsen och nedskräpning slår uppenbarligen nya rekord i år och det verkar inte bara vara fiskmåsar från 08-träsket som invaderat. Dom kommer från många håll, bland annat Monacos fiskmåsar har flugit upp. För de som inte vet det så kallar alltså de infödda Båstadborna stockholmare för fiskmåsar - dom bara skränar och skräpar ner. Och i år är tydligen festandet och fylleriet värre än vanligt. Det är många som ska skryta med hur mycket pengar dom lyckats mygla sig till och nu kan kasta bort på ingenting för att bravera. Årets innepryl verkar vara att köpa dyr champagne - och spruta på andra gäster. I dagens blad kan vi läsa om hur Fredrik Ljungberg, Björn Borg och en del andra i det fina innegänget med inhyrd diskjockey i trädgården partajade till morgonen. Det kan påpekas att grannarna gärna hade velat få en blund i ögonen. Men med tillräckligt mycket pengar har man tydligen rätt att ta sig vilka rättigheter man tycker. Skränmåsarna borde skämmas öronen av sig!

Man kan bli socialist av mindre. Det är uppenbart att samhället inte saknar resurser, det är bara fördelningen av resurserna om behöver förändras lite.

Se'n kan vi notera att det tydligen inte bara är Sverige som har för höga skatter. I en intervju i Aftonbladet berättar tennisproffset Nikolaj Davydenko att han egentligen bor i Tyskland, han är bara skriven i Ryssland av skatteskäl... Undrar om tyska skattemyndigheten gärna läser den intervjun?

Inga kommentarer: