måndag 17 juli 2006

Fiskmåsen - en flyttfågel!?

Jag ser i bladet att det nu är dags för fiskmåsarna i Båstad att dra vidare till nya platser för att skräna och skräpa ner på. Nästa anhalt för flyttlasset är tydligen Gotland. Fylleriet och brottsligheten ska under den kommande veckan slå nya rekord när den utvalda eliten från Fjollträsk invaderar. Man kan konstatera att jag stärkts i mina socialistiska grundprinciper. Samhället har fullt tillräckligt med resurser, men dom är inte rätt fördelade. En del har för mycket och vet inte riktigt vad dom skall göra med dom medan det gemensamma saknar resurser till att göra allt som vi vill att det skall göra.

Jag tyckte mig höra på radionyheterna att Moderaterna lagt fram nytt valfläsk om skolan. Mer resurser skulle föras över till skolan för att anställa fler lärare och att öka utbildningen av lärare. Jag utgår ifrån att resurserna skulle tas från skattesänkningarna där det ju blir några miljarder över.

Nä, det skall nog mest ses som ett inslag i den eviga kampen om lärarnas gunst som (nästan) alltid pågått mellan Moderaterna och Folkpartiet. Och just nu har väl (i varje fall i mediabruset) Folkpartiet fördel i form av ständiga utspel från skoltalibanen Jan Björklund. Fast, det kan ju undras om det är en fördel med hr Björklund eller inte? Denna kamp har pågått i många årtionden. Redan på den gamla goda tiden när skribenten av dessa rader satt i skolstyrelsen I Åstorp tillsammans med Gösta Brodin under den allra som mest blåsiga perioden pågick denna kampen. Skolchefen var moderatpolitiker och ett antal ledande lärarrepresentanter var ledande folkpartister. Och hade inte kampen mellan dessa om lärarnas gunst varit så intensiv hade det nog inte blivit så mycket av skolkonflikten efter Göstas utspel om lärarnas arbetstider. Men det gällde ju för båda partiernas företrädare att vara argast och bittrast och mest kritisk och kasta bensin på brasan!

För övrigt har jag tårar i ögonen när jag läser att Carola har fått slut av Edward (eller vad han nu heter). Inget sex har det heller blivit på flera månader. Stackars liten! Men, det fixar sig nog - det finns hjälpmedel att köpa!

Inga kommentarer: