torsdag 20 juli 2006

Inte en grön gräsmatta inom synhåll

Vet ni vad det är som lyser grönt i gräsmattan?

Det är det ogräs man missat att rensa bort!

Hettan och torkan fortsätter alltså. Risken är (det har lovats så) att det just i morgon ska passa på att regna. Och av alla dagar ska det komma just i morgon. Angeli fyller 11 och har planerat poolparty för de bästa kompisarna som befinner sig hemma. Jag har lovat att hålla mig undan med Kimmy, så vi får ta en liten tur på eftermiddagen. Så glädjen över efterlängtat regn är splittrad.

För övrigt ser jag att man tydligen lyckats evakuera de flesta av de drygt 5.000 svenskar som befann sig i Libanon. Jag tycker det är bra gjort med tanke på att flygplatsen bombats, broar bombats, motorvägar bombats osv. Definitionen på vad som är militära mål har varit mycket vid. I går bombades två lastbilar som borrade efter vatten?

Jag ser att USA debiterar varje amerikan som evakuerats från Libanon 200 dollar. Hade man inga pengar kunde man få låna. Undrar vad UD debiterar svenskar som evakuerats? För här kommer vi in på en fråga om principer. Har jag åkt någonstans och betalt returbiljett är det väl i första hand researrangören som ska ordna hemresan. Går det inte den vägen är det väl försäkringsbolaget som ska stå för kostnaden. Det är väl inte svenska skattebetalare? Frågan var lika aktuell vid hemtagandet av de drabbade från Thailand i samband med tsunamin. Tydligen var det så att resebyråerna då skickade faktura till svenska staten för att dom tog hem de resenärar som dom tagit betalt av för att flyga dit och hem. Men det fick skattebetalarna stå för.

Inga kommentarer: