lördag 25 september 2021

Svensk migrationspolitik

» En skam.

Fallet med "Tim" har verkligen visat hur skamlig svensk migrationspolitik är. De starka kraven från stora håll inom den politiska världen om "minskad invandring" resulterar i det ena horribla beslutet efter det andra. Alla dessa politiker på högerflanken som kräver "minskad invandring" vet faktiskt inte vad dom pratar om. Vi har redan en rekordlåg invandring till Sverige. Den är nästan obefintlig! Och, den största invandrargruppen är svenskar som återvänder hem!

Men effekten av kraven är beslut som det som handlar "Tim". För de som inte vet så är "Tim" tre år gammal. Han är född i Sverige. Vem hans pappa är, är okänt. Mamman, som är från Nigeria, har återvänt till Nigeria. Hon ansågs direkt efter "Tims" födelse som helt olämplig som förälder och "Tim" omhändertogs av de sociala myndigheterna som placerade honom i ett familjehem. Mamman har som sagt återvänt till Nigeria och har inte visat något intresse för sonen. Pappan är okänd. "Tim" har vuxit upp i ett familjehem i Skåne till en normal skånsk treåring som bara pratar svenska. Med den enda skillnaden en annan hudfärg än de flesta. Men enligt Migrationsverket och Migrationsdomstolen ska "Tim" utvisas till Nigeria. Inte till mamman utan antagligen till något barnhem. Ett beslut som INTE kan vara enligt Barnkonventionen, alltså vad som är bäst för barnet. Det är ett resultat av de politiska kraven på "minskad invandring". Att "Tim" är född i Sverige och aldrig har varit i Nigeria har ingen betydelse. Att "Tim" bara pratar svenska och inte har någon anknytning till Nigeria osv har ingen betydelse. Ut med "Tim"!

Migrationsverket, personaluniform?
Svensk migrationspolitik idag är en skam!

Jag har alltså jobbat mer än 5 år för Migrationsverket. På Migrationsverkets Förvar. Där man "låser in" personer som ska utvisas eller avvisas från Sverige. Dom hålls inlåsta på något av Förvaren i avvaktan på att t.ex. alla handlingar som krävs kan ordnas fram. När sverigedemokrater och deras supportrar inom främst Moderaterna och Kristdemokraterna kommer med sina reflexmässiga "skicka hem dom" så tror dom att det är lätt att utvisa människor. Det krävs mycket papper och byråkrati innan det kan göras. ID-handlingar och handlingar som visar att dom kommer att släppas in i det land dit dom ska. Finns inte dessa tar inte flygbolaget dom ombord på ett flygplan. Det är ingen garanti att "hemlandet" tar emot. Vi behöver bara gå till Sverige där ju kraven har varit ihärdiga att vi inte ska låta s.k. IS-kvinnor komma till Sverige. Är dom svenska medborgare så har vi ett ansvar. Samma gäller andra länder. Men så är det inte alltid. Har man varit på flykt och kanske levt åratal i flyktingläger så har man troligtvis inte ett pass i innerfickan.

Jag har under dessa år träffat på människor som jag är tacksam för att dom inte finns kvar i Sverige. Personer som kanske kommit till Sverige uteslutande för att begå brott. Som kommit hit för att jobba svart. Personer som är direkt farliga. Det är bra att dom utvisas. Jag ställer alltså inte upp på radikala krav som att Förvaren ska avskaffas.

Men, jag har under dessa år träffat människor som gör att jag skämts över Sverige. Jag skäms över att vi har regler som är horribla. Jag skäms över att Sverige är ett rasistiskt land i många avseende. Vi har skickat "hem" ungdomar till Afghanistan. Ungdomar som i princip aldrig varit i Afghanistan utan dom har vuxit upp i flyktingläger i Iran. Ungdomar som är driftiga och duktiga och som kunde gjort stor nytta för Sverige. Vi har utvisat dom till förföljelse och diskriminering i Afghanistan som gjort att dom tvingats gå under jorden direkt dom kommit till Kabul. Samtidigt som vi när vi beslutar om utvisning har hävdat att det är säkert i Afghanistan har det rått råd om att inte åka till Afghanistan eftersom det inte är ett säkert land. Det har hänt när utvisningar har landat i Kabul så har den personal som medföljt vägrat att lämna flygplanet - av säkerhetsskäl. De som enligt avtalen skulle möta upp och ta emot de utvisade på flygplatsen har vägrat att åka ut till flygplatsen - av säkerhetsskäl. Men när beslut har fattats om utvisning så har vi hävdat att det är säkert i Afghanistan.

Nu har ju utvisningarna i varje fall tillfälligt stoppats - av säkerhetsskäl. Men de som skulle utvisats har nu lämnats i ren tomhet. Dom får inga bidrag så att dom kan försörja sig. Men dom får inte heller jobba så att dom kan försörja sig. Dom kan helt enkelt inte få några pengar till sin försörjning på legala sätt om inte någon annan försörjer dom.

Migrationsverkets emblem som aldrig blev något

Svensk migrationspolitik är en skam!

Jag kunde fortsatt min uppräkning av horribla regler och beslut. Men jag blir bara upprörd och förbannat och tänker inte logiskt. Men jag upprepar:

Svensk migrationspolitik är en skam!

Inga kommentarer: