torsdag 9 september 2021

Spridda skurar

» Sven Tycker reagerar.

I dag är det en sådan dag då jag har mycket svårt för att bestämma mig. Jag har fått ett antal uppslag till ämnen där jag reagerat och funderat på att Tycka till om. Men, jag kan inte bestämma mig! Så jag har inget annat val än framföra färdiga åsikter inom flera olika ämnen helt gratis idag.

¤ 1.  Vi börjar med dessa danskar och deras pinsamma rädsla för invandrare. Det känns som en skam att leva så nära dessa egoister. Nu senast är det danska Berlingske som avslöjar att Danmark betalt Storbritannien pengar för att dom skulle ta hand om tolkar som arbetat för de danska styrkorna i Afghanistan och som evakuerats. För att slippa dom i Danmark har man alltså betalt Storbritannien pengar för att slippa ta eget ansvar. - "Jag har aldrig tidigare, varken under min tid i FN eller EU eller som advokat i Danmark, sett något liknande. Danmark betalar sig ur ett juridiskt ansvar för tolkarna" kommenterar Poul Hauch Fenger som är asylrättsexpert och som tidigare arbetat för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter. Vi påminns om att Danmark tidigare bland annat förhandlat med Rwanda för att betala dom för att ta hand om flyktingar så att Danmark slipper dom. Hade man vetat detta tidigare så tycker jag att man skulle skickat de danskar som flydde Danmark till Sverige under Tysklands ockupation av Danmark under Nazitiden tillbaka till Danmark. Vi skulle inte tagit emot dom. Danskjävlar!

¤ 2.  När vi nu är delvis inne på ämnet nazister så ser jag att tre nazister från Sydsverige nu dömts för att ha vandaliserat flera romska minnesmärken. De tre svinen döms för att ha vandaliserat romska minnesmärken i Bromölla och Kivik där man brutit loss metalldelar, sprejat slagord osv. Det som förvånar mig är att dom "bara" dömts till villkorlig dom och skyddstillsyn samt dagsböter. Vandaliserande rasister borde spärras in en tid!

¤ 3.  På tal om nazister så ser jag att Sverigedemokraterna, som ju har nazistiska rötter, nu satsar stort på Kyrkovalet. Genom att försöka locka sina sympatisörer att gå och rösta vill man få makt över kyrkan. Valdeltagandet är ju lågt så det krävs inte så många röster. Nu lyckades ju SD göra bort sig rejält genom att man glömde anmäla kandidater till en del Kyrkoval. Men man satsar stort på att sprida skit. I protest mot partiernas inblandning i valet så satsar partiet SD stort! Ungefär så rationellt tänker man. Nu sprider man en egenproducerad film som hävdar att Socialdemokraterna bland annat vill islamisera Svenska Kyrkan. SD bedriver också kampanj mot att Svenska Kyrkan visar ett kristet kärleksbudskap. Håll rasister och hatande extremister borta från kyrkan! SD:s hat hör inte hemma i Svenska kyrkan!

¤ 4.  Sedan ser jag att Kristdemokraterna är upprörda över att ett antal Regioner i Sverige gått samman för att driva ambulansflyg istället för att upphandla tjänsten från privata företag. Det är ju viktigare att skapa en Marknad för entreprenörer än att ge service till regioninnevånarna som behöver transporteras längre sträckor. Någon som är förvånad? Enligt dagens högervridna Kristdemokraterna är privata entreprenörers möjlighet att tjäna pengar viktigare än att ge regioninnevånarna service på bästa sätt.

¤ 5.  Slutligen fortsätter uppenbarligen Moderaterna sin kamp för att bestraffa människor för funktionshinder dom fötts med eller sjukdomar och skador dom ådragit sig på jobbet för att ta några exempel. Elisabeth Svantesson, som är ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna, är uppenbarligen mycket upprörd över att Socialdemokraterna vill avskaffa straffbeskattningen av funktionshindrade och sjuka. I den moderata världen ska sjuka och funktionshindrade sättas åt för sin oförskämdhet att inte kunna jobba. Bestraffa dom för denna oförskämdhet! Enligt Moderaterna är det helt rätt att min 23-åriga son Kimmy, som är född autistisk, ska betala nästan 60% högre skatt än om hade kunnat få ett jobb. Aktivitetsersättningen för en 23-åring är inte så hög (9.242 kronor i månaden). På detta betalar han ca 60% högre skatt än om han hade kunnat få ett dåligt betalt deltidsjobb med samma inkomst. Helt rätt enligt Moderaterna. Sätt åt dom idioterna som haft oförskämdheten att födas med ett funktionshinder. Jag tycker Moderaterna ska dra sig dit pepparna växer och skämmas öronen av sig.

Jag ber om ursäkt om jag är lite upprörd idag. Det kan bero på att jag är förbannad på människosynen hos en del. Kanske blir det sedan värre av att jag har lite migrän idag, jag blir lätt på dåligt humör då! Jag hoppas kunna vara gladare imorgon. Välkomna tillbaka då så får vi se.

Läs:
Danmark betalade britterna för att ta emot tolkar. - Sveriges Radio
Britterna tar emot Danmarks tolkar. - Svenska Dagbladet
Nazister döms – förstörde romska minnesmärken i Skåne. - SVT
Socialdemokraterna till motangrepp mot Sverigedemokraternas kampanj. -
KD: Regionerna ska äga sjukhussängar – inte flygplan. - Resumé
M: Omoraliskt om arbete inte lönar sig. - Expressen

Inga kommentarer: