lördag 11 september 2021

Denna Ebba Busch

» Det var det mest korkade jag har hört.

Ebba Busch befinner sig i uppenbar kris. Opinionssiffrorna för Kristdemokraterna går åt fel håll och 4%-spärren närmar sig allt för uppenbart. Samtidigt är den interna kritiken mot hennes högervridning av KD för att närma sig Sverigedemokraterna allt mer högljudd. När till och med Lars Adaktusson i upprepade uttalanden och debattartiklar framför sin kritik så förstår vi att läget är akut. Lägg till detta hennes rättsliga kontroverser.

Ebba Busch
Det är tydligt att hon börjar tappa fotfästet.

För några dagar sedan intervjuades hon av TV4 och tyckte då att alla de som tog upp hennes rättsliga kontroverser med en dom för grovt förtal och kommande hustvist och skadeståndskrav ska samtidigt skriva att de skänker pengar "till alla de organisationer som jobbar för att förebygga sexuell exploatering utav barn och motverka pedofiler i Sverige". Vad nu dessa frågor har med varandra att göra. Men jag lovar dig Ebba Busch att om du skänker en motsvarande summa till organisationen Expo som arbetar mot rasism och högervridning så ska jag skänka en summa till lämplig organisation enligt ditt önskemål. Eftersom din inkomst är ungefär 10 gånger så hög som min pension så förväntar jag mig att du skänker 10 gånger så mycket till Expo. Vad säger du Ebba? Ska vi göra så?

Min underrubrik är ett citat från historikern Herman Lindqvist när han ska kommentera Ebba Buschs uttalande om att: - "Finansministern Magdalena Andersson är socialdemokraternas kardinal Richelieu, viskandes i Stefan Löfvens öra. Hans misslyckanden är hennes misslyckanden". – "Jag tycker att det är lite av ett grovt övertramp", säger historikern Dick Harrison. Som drar slutsatsen att Ebba Busch vet inte vad hon pratar om. - "Det är en grov anklagelse. I mina öron låter det heltokigt" fortsätter Dick Harrison. - "Det visar hur rädd hon är för Magdalena" fortsätter Herman Lindqvist.

Lugna ner dig lite Ebba Busch! Du börjar förlora fotfästet!

Läs:
Video: Här är Ebba Buschs bisarra uttalande om förtalsdomen. - Dagens ETC
Historikerna om Ebba Buschs kardinalfel. - Aftonbladet
Ebba Buschs kritik mot Magdalena Andersson. - Aftonbladet

Inga kommentarer: