torsdag 5 september 2013

Om Moderater och Sverigedemokrater

Moderaternas historiebeskrivning: Att Fredrik Reinfeldt numera håller tyst om sin bok Det sovande folket och gjort allt för att dölja dess existens förstår vi. När Moderaterna för några år sedan i sitt program skrev om partiets historia och helt plötsligt blev pådrivare för allmän rösträtt i Sverige och motstånd mot apartheid i Sydafrika medan det i själva verket hade varit tvärtom blev det en smärre skandal. Ansvariga Pia Arkelsten fick en hel del kritik. Till och med Per Schlingman har senare kritiserat det hela. Och nu ska hela stycket tydligen strykas.

Lundsberg: Mycket tyder på att Lundsbergs elever kommer att erbjudas undervisning på Fria Läroverket i Karlstad. Och kan då bo kvar på internatet i Lundsberg. Och då slår man två flugor i en smäll. Man kan fortsätta låta de äldre uppfostra de yngre enligt Internatmodellen och samtidigt slipper de fina eleverna från Lundsberg att riskera behöva beblanda sig med en massa kreti och pleti runt om i landet. Tänk så bra!

Säg Nej till SD
Dagens SD:are: Sverigedemokraterna satsar hårt på Kyrkovalet. Teorin är att eftersom valdeltagandet är så lågt så behövs det inte att så många Sverigedemokrater går och röstar för att det ska bli några mandat. Och som en del i detta försöker man sprida en illusion av att Svenska Kyrkan regelbundet intimt samarbetar med extremvänstern. Och för att bevisa detta har man lyckats hitta 15 olika tillfällen när Svenska Kyrkan råkat befinna sig på samma plats som extremvänstern. Med tanke på att man måste börja räkna redan år 2000 för att få ihop 15 tillfällen och till extremvänster räknar antirasister som Expo, Attac och Vänsterpartiet så känns det lite misslyckat. Nä, den där kampanjen ger jag inte mycket för. Men gå och rösta i Kyrkovalet så att Sverigedemokraternas rasistiska politik inte får färga Svenska Kyrkans verksamhet. Se här.

Lars Wilks: Att en terrorist ville attackera pajaskonstnären Lars Vilks i Malmö häromdagen fick stor publicitet. Men vid en närmare granskning så visade det sig att det inte var så mycket att prata om. Men Lars Vilks fick ju sin publicitet i varje fall. I Kvällspesten läser jag om att det i själva verket handlade om en annan konstnär som dök upp på samma konstgalleri som Lars Vilks befann sig på för att visa upp ett konstverk som han ville få utställt. Han hade inte en aning om att Lars Vilks befann sig där. Slutresultatet blev att han fick rejält med stryk av Lars Vilks livvakter och fick tillbringa ett stort antal timmar i en häktescell. Det kostar på att skapa underliga konstverk. Mitt råd är att även om Lars Vilks inte är något annat än en publicitetskåt pajas så ska man låta honom vara i fred. Då får han nämligen inte den publicitet som han hela tiden strävar efter.

Husbondens röst: I onsdags skrev jag några rader om Högeralliansens lydiga talrör Hanne Kjöller (hon är ledarskribent i Dagens Nyheter) som gett ut en bok om dålig journalism som inte kontrollerar källor. I dag recenseras boken En halv sanning är också en lögn i nämnda Dagens Nyheter. Intressant är att recensenten Paul Frigyes faktiskt efter att verkligen ha läst boken visar sig ha samma invändningar som jag.

Inga kommentarer: