fredag 6 september 2013

En svensk spionageskandal

Vår egen spionageskandal: Den fortsatta granskningen av Edward Snowdens avslöjande papper visar nu att svenska FRA är en mycket framträdande partner i det spionage som amerikanska NSA och den brittiska underrättelsetjänsten sysslat med. Det är den amerikanska journalisten Duncan Campbell som i en EU-utfrågning berättar om Sveriges mycket framträdande roll. Att höra representanter för FRA, Fredrik Reinfeldt och Calle Bildt slingra sig likt en överviktig balettdansös när dom fick frågor om avslöjandena var riktigt komiskt. Jag förstår nu ännu mer varför Fredrik och Calle varit så tysta med sin kritik när det avslöjats hur USA avlyssnat och spionerat på FN, EU och många vänskapligt sinnade ledare. Jag förstår nu varför Sverige lade in sitt veto mot att EU skulle granska det hela. Att dom inte skäms! Se t.ex. följande klipp hos TV4 eller Sveriges Radio. Aftonbladet är inte heller förvånade över det svenska svansandet när Husbonden talar.

Försäkringskassan
En tystad myndighet: Tidningen ETC avslöjar i dag hur illa det fortfarande står till hos Försäkringskassan. Personal berättar om rättsosäkerhet. - "Vi har ingen struktur och inget gemensamt förhållningssätt att stå på" vittnar anställda om. Och det är fortfarande så lågt i tak för personalen att dessa inte vågar stå för sina vittnesmål utan vill vara anonyma. Och tyvärr stämmer dessa rapporter med vad jag får höra ibland när jag pratar med gamla arbetskamrater som fortfarande är kvar på Försäkringskassan. Tråkigt, mycket tråkigt! Fast när ledningen uttalar sig är det inga problem! Men så är det ju alltid. Bilden visar hur rörigt det var på Försäkringskassan redan för 6 år sedan, strax innan er bloggare lämnade det sjunkande skeppet.

Nästa väljarundersökning: Så är det dags för Novus att publicera sin väljarundersökning via TV4. Enligt denna skulle ett val i dag ge följande siffror (siffrorna inom parentes är det antal mandat det skulle gett enligt Novus beräkning). Socialdemokraterna 34,3% (121), Moderaterna 24,6% (87), Miljöpartiet 8,6% (30), Sverigedemokraterna 8,5% (30), Vänsterpartiet 7,3% (26), Folkpartiet 6,5% (23), Centerpartiet 4,6% (16) och Kristdemokraterna 4,6% (16). Vinnarna sedan förra valet är Folkpartiet, Vänsterpartiet, Centern och Kristdemokraterna. Förlorarna är Moderaterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Jämfört med valet 2010 är Moderaterna (-5,5), Centerpartiet (-2,0), Kristdemokraterna (-1,0) och Folkpartiet (-0,6) förlorarna medan Socialdemokraterna (+3,6), Sverigedemokraterna (+2,8), Vänsterpartiet (+1,7) och Miljöpartiet (+1,3) är vinnarna. Ett val med dessa siffror skulle alltså ge de tre Rödgröna partierna egen majoritet i Riksdagen. S + Mp utan V är också större än hela Högeralliansen tillsammans.

Slutligen vill jag berätta att er favoritbloggare (det är alltså JAG om ni inte har förstått detta än) i dag passerat ännu en milstolpe. Jag kan nu titulera mig 60+. Och för de som ännu inte uppnått denna aktningsvärda ålder så kan jag berätta att det är inget att eftersträva. God kväll!

Inga kommentarer: