måndag 23 september 2013

Tyskt regeringsfiasko

Framgången som var ett fiasko: Det tyska valet blev en enorm framgång för Angela Merkel. CDU/CSU fick 41,5% (+7,7). Men det blev ett fiasko för hennes regeringskoalition eftersom regeringspartnern FDP rasade till 4,8% (-9,8) och åkte ut ur Förbundsdagen. Istället blev den Rödgröna oppositionen större och har majoritet i Förbundsdagen. Socialdemokraterna på 25,7%, Vänstern 8,6% och De grönas 8,4% får majoritet. Men eftersom Sossar och De gröna deklarerat att dom inte ska bilda en koalition med Vänstern så får det sannolikt bli en blocköverskridande koalition. Troligast är att Angela Merkel skapar en stor koalition med Socialdemokraterna. Aftonbladet.

Dagens polisskandal: Dagens stora skandal är att Dagens Nyheter avslöjar att polisen i Skåne skapat ett register över cirka 4.000 romer. Allt från små spädbarn via helt oskyldiga romer till misstänkta kriminella. Men registret, kallat "Kringresande", är skapat helt baserat på familjeband inom romska familjer. Ett register som många får kalla rysningar av att höra talas om och där tankarna omedelbart går till de register över zigenare som skapades under Nazitiden. Register som skapades för att sedan inleda ett utrotande av alla romer. Enligt polisen är det inget register, bara en sammanställning! Intressant är att Dagens Nyheter valde att publicera avslöjandet utan att informera polisen om vad som skulle avslöjas. Som skåning skäms jag!

Dagens smaklöshet: Har ni hört talas om Miss Skinny? Med slogans som: - "Miss Skinny riktar sig till självsäkra, unga kvinnor som inte är rädda för att sticka ut. Vi säger som det är. Vi välkomnar ett smalare ideal" och "We say bye bye to normal" ska avsikten vara att sälja kläder i Size Zero, dvs kläder för anorektiker. Förhoppningsvis är det bara ett smaklöst skämt och inte någon som verkligen vill idealisera ett sjukt anorektiskt mode. Men om man vill tjäna en hacka är det många som är villiga till vad som helst.

Inga kommentarer: