fredag 4 mars 2011

Fram för den Fria Marknaden och Entreprenörskapet

Moderatbloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrip ska ju gå vidare och ska få starta en riktig tidning. Men hon och förlaget har fått ett problem. Dom har nämligen gått ut med vad tidningen skulle heta innan dom registrerat sajtnamnet. Så nu har någon annan hunnit före och registrerat ett antal webbnamn med anknytning till Isabella och den kommande tidningen. Och han vill nu göra en slant på detta och sälja dessa. Fast jag förstår inte varför Isabella och förlaget är upprörda. Isabella företräder ju en åsikt där den Fria Marknaden och Entreprenörandan står över allt annat. Och det är väl precis det som tidningen ska handla om? Och här har ju nu någon fått en affärsidé och på just den Fria Marknaden omsatt detta i ett entreprenörskap. Han borde ju hyllas av Isabella "Blondinbella" Löwengrip!

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Sedan ser jag att Högeralliansen gick på pumpen i EU-nämnden Vår moderata Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström ska nu driva den självklara politiken mot lönedumpning och för rätten till kollektivavtal inom EU. Och det måste ju kännas hemskt för en representant för det "nya arbetarpartiet" att tvingas till detta. Lönedumpning som är så bra - för vissa företag. Och kollektivavtal är ju hemskt, det innebär ju att arbetare har makt att sätta emot arbetsköparen. Nu försökte den även i vanliga fall ganska arroganta Carl B Hamilton som är ordförande i EU-nämnden att manipulera röstandet i sin egen riktning men misslyckades. Jag känner starkt för stackars Hillevi, att som moderat tvingas vara kritisk mot lönedumpning och positiv till kollektivavtal? Usch, stackars Hillevi!

Hon får trösta sig med att det i Sverige är på väg ändrade regler när det gäller företagens rätt att beordra övertid. I dag finns det en gräns vid 150 timmar per år (det är tre timmar i veckan). Vill arbetsgivaren ta ut mer övertid måste man få detta godkänt av Arbetsmiljöverket. Nu är denna regel på väg att avskaffas av det "nya arbetarpartiet". I fortsättningen ska det vara fritt fram. För tänk så bra, då slipper ju arbetsgivarna anställa nytt folk.

I går konstaterade jag att OECD:s siffror visat att vår Moderatledda regering lyckats med sitt mål att öka klyftorna i Sverige. I dag hörde och läste jag om ett par exempel på dessa ökade klyftor. Skillnaden i inkomst mellan ungdomar och äldre ökar snabbt. Och medan antalet mångmiljonärer ökar snabbt ökar också antalet medborgare som tvingas uppsöka Kyrkan för att få akut hjälp med mat och kläder. Fredrik Reinfeldt är en skicklig statsminister som lyckats så bra med sina mål.

Röa joggingdojor
Vårjogging 2011: Det var dags för jogging i dag. Och det var glatt. Inte i betydelsen som har med glad att göra, utan den som har med halt att göra. Hög luftfuktighet kombinerat med frusen mark och några minusgrader gjorde att det blev en tunn yta att halka runt på lite här och där. Ren asfalt där det inte låg grus kunde man ju gissa sig till. Men uppe i skogen var det riktigt förrädiskt halt på skogsvägen lite här och där. Och det kändes osäkert att springa eftersom man inte visste var det skulle vara halt. Tiden på de 7,5 kilometrarna tidig förmiddag / sen morgon blev 42.05. Det är faktiskt den sämsta tiden i år på rundan. Och det är lätt att skylla på halkan. Men jag ska vara ärlig och erkänna att det faktiskt var tungt att springa i dag. Så det hade nog inte blivit så mycket bättre utan halkan.

Slutligen kan jag berätta att det inträffade en sensation i dag på eftermiddagen. Exakt klockan 15.00 dök det upp något stort, runt och gult uppe i himlen. Dom säger att det var något som heter Sol. Nu blev den tyvärr bländad av den vackra planeten Jorden och gömde sig efter bara ett par minuter bakom molnen igen. Men den dök upp ett litet tag i varje fall. Enligt SMHI och andra ska den synas större delen av dagen i morgon. Men detta är något som jag tror på först när jag ser det.

Inga kommentarer: