onsdag 30 mars 2011

Beslutsfattarna steget före folket

Medan samhället byggs upp som om varenda medborgare har god tillgång till Internet så visar det sig att drygt 1,3 miljoner svenskar över 50 år inte använder sig av Internet alls. Myndigheter (Försäkringskassan för att ta ett för mig närstående exempel) bygger upp sin verksamhet med den tron att vi alla sitter med moderna datorer och snabba bredbandsuppkopplingar. I själva verket har alltså mer än 15% av svenskarna inte ens tillgång till Internet hemma. Jag tillhör själv den grupp som är internetberoende, men jag är mycket kritisk till när myndigheter och liknande avskaffar möjligheten till att få godtagbar service utan Internet.

Kontantlöst - nej tack
Ett annat område där beslutsfattarna ligger två steg före verkligheten är "det kontantlösa samhället". Även om vi allt mer använder kort för betalningar finns det fortfarande ett behov av kontanter. Det finns människor som inte vill / kan använda kort. Men detta är ett förhållande som myndigheter, näringsliv och banker inte vill se. Den gruppen (ofta gamla människor) är helt enkelt inte intressanta för beslutsfattarna. I mitt lokala reklamblad läser jag en artikel om att Perstorps enda bank nu ska slopa kontanterna på banken. Bankkontoret ska helt enkelt bli ett kontantlöst bankkontor. Ju mer våra beslutsfattare bestämmer sig för att medvetet strunta i den minoritet av folket som inte hänger med i den tekniska utvecklingen, desto argare blir jag. Jag tycker synd om affärer i Perstorp (Perstorp är alltså en kommun i Skåne) som inte längre får tillgång till en bank för sina kontanter. Innevånare som inte har tillgång till en fullvärdig bank. Uselt Swedbank!

Att hävda att Sverige har en humanitär och anständig migrationspolitik är verkligen en sanning med modifikation. Vår moderata Utvisningsminister Tobias Billström ansvarar snarare för en politik som är så trubbig att det regelbundet inträffar direkta skandaler. Det verkar som om regelsystemet är så trubbigt att det är en direkt skandal. Principerna är viktigare än medmänskligheten. I HD läser jag om Ibrahim. Han har uppehållstillstånd i Sverige. Men hans barn och hans sambo (som är gravid med nästa barn) ska i dag utvisas till Ukraina. Dom får inte uppehållstillstånd. Och Ibrahim, som är statslös palestinier från Libanon, blir inte insläppt i Ukraina så han kan inte följa efter. Han kan helt enkelt inte få pass från Libanon, och utan ett pass från Libanon släpps han inte in i Ukraina. Det som kallas en human flyktingpolitik är inget annat är en principfast moderat minister utan medmänsklighet. En politik som tycker att principen är viktigare än humaniteten.

Ett annat exempel på samma absurda migrationspolitik läser jag om i Aftonbladet. Younis har uppehållstillstånd i Sverige och fast jobb. Men hans 3-åriga dotter Firdeuws som är född i Sverige och hennes mamma och hans sambo Bakisa ska nu utvisas till irakiska Kurdistan. Younis själv kan inte följa efter eftersom han riskerar att dödas om han återvänder. Hur är det Tobias? Är detta en human och mänsklig migrationspolitik? Är det i själva verket inte så att du är en katastrof på din post?

Vårjogging 2011: I dag var det årets varmaste dag med god marginal. Och lägger man till att det för första gången på ungefär 5 månader inte blåste heller så kanske ni förstår att det har varit en riktigt ljuvlig dag. För att fira detta gav jag mig ut på en löparrunda. Och för att riktigt njuta bestämde jag mig efter några kilometer för att ta en lite längre runda. Det blev 11,6 km via Maglaremaa. Och jag hade nog tagit lite för mycket kläder på mig för det blev rejält svettigt. Och det kändes även i benen / fötterna att detta var närmare 2 km längre än tidigare i år. Men trots det gick det ganska bra att ta sig runt. Tyvärr har jag ingen aning om tiden pga tekniskt uheld. Jag råkade stanna mitt tidtagarur när jag fick problem att ta mig in via grinden vid Hjorthagen. Den var så trög att öppna att jag tvingades banka med en gren för att få upp grinden. Men med tanke på tempot mot slutet så var nog tiden inte så mycket att skryta med ändå.

Inför republik
Slutligen läser jag att Expressens hovreporter blivit rejält osams med Knugen. Silvia blev ju förkyld och kunde inte följa med på statsbesöket till Botswana nyligen. Ett influensafall som ägnades ett antal helsidor i kvällspressen under några dagar. Det fanns ju inte så mycket viktigare händelser att bevaka dom dagarna. Hur som helst följde Expressens hovreporter (fy f-n vilket skitjobb egentligen) Johan T Lindwall med på resan till Botswana. Och förföljde tydligen Knugen med frågor om Silvias hälsotillstånd så till den milda grad att Carl XVI Gustaf till slut tröttnade på honom och vräkte ur sig ett: - "Jo, bara för dig ska jag berätta att hon (Silvia) är så sjuk att läkarna måste skära öronen av henne." Enligt uppgifter har Expressen med ensamrätt köpt filmklippet med Knugens irriterade utfall mot Expressen bara för att begrava det långt ner under jord. Skäms dom?

God Natt!

Inga kommentarer: