torsdag 3 mars 2011

En dag fylld av beröm

Beröm ger glädje
Jag tänkte ägna den här dagen åt enbart positiva nyheter. Jag är medveten om att detta är ett stort steg för Sven Tycker. Men, det är ju faktiskt så att det oftast är mycket mera kiff att gnälla än att berömma. Jag ser nämligen i nyheterna att Miljöpartiet har fått med Moderaterna och deras röstboskap i C, FP och Kd på en överenskommelse om Migrationspolitiken. En överenskommelse som innebär en mer generös politik än i dag och avskaffande av en hel del absurditeter i svensk lagstiftning. Bra gjort!

Dom enda som är missnöjda är rasisterna inom Sverigedemokraterna. Jag hörde SD:s gruppledare i Riksdagen, Björn Söder, på radion i dag. Han var mycket missnöjd och kritisk över svensk media för att dom inte alltid poängterade när brott hade begåtts att den misstänkte brottslingen var invandrare. Om dom även anser att det ska påpekas om brottslingar läspar, har blont hår eller har långt hår och glasögon vet jag inte. Sven Tycker att brottslingar är brottslingar - oberoende av om dom är bleka, mörka eller röda.

Nyvångs gruvmuseeum
I går presenterade jag en bild tagen med min Canon A-1 kamera. I dag är det dags för en bild tagen med min Canon AE-1 Program kamera. En vidareutveckling av AE-1 modellen som kom 1981. Just nu testar jag en Canon AT-1 istället. En helt manuell kamera utan någon som helst automatik. Precis som med gårdagens bild gäller även för denna att bildkvaliteten inte är den maximala. Den film jag använt i dessa båda kameror är inte den vanliga jag brukar använda. Och filmen är även skickat till ett annat laboratorium än vad jag brukar använda. Och slutresultatet tycker jag blev bilder som lite saknar krut i färgerna. Det är lite mesigt. Dessutom är min skanner som jag använt för att skanna av papperskopian på bilden inte världens bästa skanner. Bilden har jag tagit vid Nyvångs Gruvmuseum för knappt en månad sedan. Nyvångs kolgruva var en gång i tiden Sveriges allra största kolgruva. Den startades 1907 och stängdes 1966. Totalt finns det 50 mil gruvgångar i underjorden. Som mest fanns det 500 anställda vid gruvan. Och slagghögen med restprodukter som finns kvar är ett landmärke för hela Nordvästskåne. Bilden visar ett par hjul som väl användes för hissen ner till gruvschaktet.

Några fler bilder tagna i Nyvång finns utlagda på Facebook bland mina Åstorpsbilder. Några andra nya bilder som jag skannat av finns på Facebook bland mina Järnvägsbilder. Klickar ni på länkarna kommer ni åt att titta på bilderna även om ni inte är medlemmar av Facebook.

Annars har jag faktiskt tillbringat större delen av dagen på Helsingborgs sjukhus. Vi var där redan klockan 7 på morgonen för att Kimmy skulle sövas och få en genomgång av sina tänder. Jag kan berätta att det inte är lätt att förklara för en autistisk 12-åring utan talspråk att nu ska du få något instoppat i rumpan för att du ska kunna somna! Och att sedan förstå varför man plötsligt vaknar upp liggande i en säng med en massa slangar inkopplade lite varstans. Jag vill tacka personalen på barnavdelning, på operation, tandläkare och uppvak för all vänlighet och förståelse. Det är underbart med all tjänstvillig personal som gör allt dom kan för att förklara, för att hjälpa till, för att lugna ner. Och allt detta utan att det kostar ett öre. Jag är privilegierad som får växa upp i ett välfärdssamhälle. Vi betalar skatter, men får en fantastisk service för dessa skatter när det behövs. Tack för allt!

Men, lite gnäll ska jag ta med trots allt. Annars känner man ju inte igen Sven Tycker. Enligt OECD:s statistik ökar inkomstklyftorna under de senaste åren mer i Sverige än i andra OECD-länder. Fast å andra sidan är det ju också en positiv nyhet. För ökade klyftor i samhället är ju precis vad Högeralliansen vill ha.

Inga kommentarer: