torsdag 1 april 2010

Sant å sånt

I går utnämndes Sofieros slottspark i Helsingborg till Europas vackraste park. Och i dag berättar Helsingborgs Dagblad att bostadsbristen i Stockholm och praktiska problem med att få upprustningen av Haga slott färdigt i tid tvingat Vickan och Daniel att se sig om efter en lämplig bostad efter bröllopet och fram tills Haga slott är färdigt. Och dom har då kommit fram till att Sofiero slott i Helsingborg är en lämplig övergångslösning. Paret kommer alltså att flytta in under några månader. En verklig parallell till problemen för de som normalt besöker Haga slottspark men efter parets flytt dit nu kommer att få begränsad tillgång till parken. Under en period lär det alltså pga säkerhetsproblem inte gå att njuta av Europas vackras park heller.

Socialutförsäkringsminister Cristina
Enligt ett pressmeddelande från Socialdepartementet har Socialutförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) drabbats av en svår sjukdom och kommer att vårdas i respirator under resterande tid vid makten. Hon kommer dock att föregå med gott exempel och absolut inte sjukskriva sig. En enkel mobil respirator har införskaffats så att hon kan fortsätta att sköta sitt jobb. Ett antal assistenter har anställts som kan hjälpa till att fatta alla beslut som behöver fattas och alla papper som ska skrivas på. Sämre kan det ju ändå inte bli, avslutar Socialdepartementet sitt pressmeddelande med.

Sedan Statsminister Fredrik Reinfeldt blivit informerad om att de som är sjuka, arbetslösa och pensionärer faktiskt inte tjänar lika mycket som den som jobbar har han insett att straffbeskattningen av dessa grupper genom det .s.k. Jobbskatteavdraget faktiskt inte behövs. Den som är sjuk, arbetslös och gammal har redan tidigare en mycket lägre inkomst än den som jobbar. Fredrik Reinfeldt har därför lovat att i fortsättningen ska alla inkomster beskattas lika oberoende av om det är lön, pension, sjukpenning eller aktieutdelning.

Dagens Nyheter berättar att allt nöjessurfande gör att Internet hotas av infarkt. Ett FN-utskott har därför lämnat ett förslag som innebär att det införs begränsningar på nöjessurfandet. Ingen får ladda ner mer än 5 GB per månad. Efter det stryps Internettillgången. Det framgår av artikeln inte om det är per person eller per hushåll. Däremot kommer företag att kunna köpa till ytterligare bandbredd. Det hela innebär dödsstöten för nedladdning av filmer, att titta på TV via nätet och för många porrsajter. Dock ska en speciell marknad skapas där de som inte utnyttjar sin kvot ska kunna sälja resterande GB till högstbjudande. Enligt en kommentar från Finansminister Anders Borg (m) kommer detta att spara in stora summor pengar eftersom pensionärerna inte kommer att behöva höjas på många år. Pensionärerna kan ju sälja sin Internetkvot som dom ändå inte använder och på så sätt få råd med både hyra, mat, sjukvård och presenter till barnbarnen.

Ledningen för Viasat har erkänt att alla skitprogram som dom sänder i t.ex. TV3 (Anna Anka för att ta ett exempel) är till för att locka tittarna till Viasat OnDemand istället för att titta på vanlig TV. Det är därför man i tidningsannonser berättar om hur dåliga TV-programmen är, trots att man alltså själva är ansvariga för den allra värsta skiten som sänds ut.

Expressen gör i dag ett av sina verkliga Scoop när man berättar att Madde Bernadotte gör sin samhälleliga plikt och gör passivt motstånd mot dumma lagar och regler. Att trafikregler och parkeringsregler bara är trams har ju Knugahuset sedan länge visatatt man tycker. I går visade Madde var skåpet ska stå. Lagar som att man inte får parkera i lastzon eller uppe på trottoaren gäller bara pöbeln, inte blåblodiga som är uppfostrade med modersmjölken (via en amma visserligen) med att veta att man är något bättre än andra.

Enligt en rapport så bidrar EU:s bidrag till fiskerinäringen till att problemen med utfiskning ökar. De pengar fiskarna får i bidrag används i stor utsträckning till att köpa nya och mer effektiva fiskebåtar. Försöken att minska antalet båtar resulterar i att båtarna sedan man fått bidrag för att skrota dom skickas till andra fattigare länder och så fortsätter man att fiska där med båten och konkurrerar där ut den inhemska traditionella fiskenäringen.

Maud
Näringsminister Maud "Mauderaten" Olofsson (c) har föreslagit en utökning av de s.k. ROT, RUT och RIT-bidragen. Ett speciellt SEX-bidrag kommer att införas för hårt arbetande ledare inom näringslivet. Eftersom dom jobbar så hårt och länge räcker deras energi inte till för att tillfredsställa lyxhustrun när dom kommer hem på kvällen. Efter speciell ansökan kommer därför trängtande men otillfredsställda hemmafruar till hårt arbetande ledare inom den svenska näringslivet att få bidrag för anställning av en ung manlig hemassistent som ska finnas tillgänglig när lusten faller på. Eftersom den unga mannen är statligt anställd gäller INTE sexköpslagen. Ett extra tillägg till bidraget ska göra det möjligt att införskaffa träningsutrustning så att den unga mannen ska kunna hålla sig "fit for fight". Maximal anställningstid är 5 år, sedan måste assistenten bytas ut mot en ny fräsch sådan.

Observera att vissa uppgifter ovan endast är korrekta i dag, den 1 april. Men det finns faktiskt uppgifter som är korrekta även i morgon.

Inga kommentarer: