fredag 9 april 2010

Högeralliansens största fiasko?

I förrgår gav jag en eloge åt Mats Odell för att han lyckats stoppa en del av bonusfrossan på Telia Sonera. I går berättade SVT:s Rapport om ett av Högerregeringens verkliga fiaskon. 1 mars 2008 införde man ett "statligt borgensåtagande" till ungdomar som ville köpa sin första bostad. I Högerregeringens värld ska vi ju alla äga våra bostäder, det är därför det (allra helst i Stockholm) varit julafton för alla som vill ombilda sina fastigheter till bostadsrätter. Systemet med hyresrätter är slängt i papperskorgen. 5 miljarder kronor anslogs till garantin, och detta beräknades räcka till ca 5.000 garantier om året under de kommande 10 åren. Till dags datum, dvs efter mer än två av de tio åren har 1 (en) person beviljats lånegaranti. Jag upprepar en enda stackare. Ordet fiasko räcker inte till.

Händelserna i Bjästa och Landskrona (bland annat) har lockat ut de lägsta delarna av mänskligheten. De kampanjer och den smutskastning som sker (i allmänhet helt anonymt) på nätet är direkt vidrigt. Det handlar inte bara om att man ger sig på personer som inte är dömda, sprider rykten utan att veta vad man talar om och dessutom använder tillmälen som inte hör hemma någonstans. Dessutom är det så många som yttrar sig som inte vet ett skvatt så att oskyldiga pekas ut och förföljs. I Bjästa tvingades en skolkamrat med nästan samma namn som våldtäktsmannen till slut flytta från orten för att komma undan trakasserierna. I Danmark har en helt oskyldig man med samma namn som den misstänkta mannen i Landskrona förföljts och trakasserats. Internet är en gödselstack som borde saneras!

Och på tal om Landskrona så har rasister och annat löst folk försökt ta poäng på tragedin. Men det verkar inte ha lyckats allt för bra. Landskroniterna är mer intelligenta människor än vad man kunde befarat. Enligt en aktuell undersökning som Aftonbladet låtit göra har stödet i kommunvalet för Sverigedemokraterna minskat. Tyvärr från en sjukt hög nivå vid förra valet.

Och på tal den sjuka gödselstacken Internet. De tre bloggerskorna Katrin Zytomierska, Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Alexandra "Kissies" Nilsson går i ett inlägg på Newzglobe under rubriken "Ställ in häxjakten, Skatteverket!" ut och tycker att det är helt uppåt väggarna att dom ska betala någon skatt för alla produkter dom får som tack för att dom skriver snällt om dom på sina bloggar. Det är ju bara gåvor som dom får av företag för att dom vill vara snälla. Att dom samtidigt skriver snällt om samma företags produkter är en ren tillfällighet. Deras bloggar är ju bara ren hobby som dom sysslar med någon timme varje dag för att det är roligt. Hahaha!

Veckans statistik måste var den som hävdar att 20% av innevånarna på jorden tror att det finns utomjordingar som lever mitt ibland oss. I Indien och Kina är det så mycket som 40%, medan det i Sverige och Beneluxländerna bara är 8% som tror så. Av detta kan vi troligtvis utläsa att fler aliens har bosatt sig i Indien och Kina än här i Sverige. Om någon vet att det finns utomjordingar mitt ibland oss - så är det utomjordingarna själva!

Säg nej till Euron
Jag förstår att Major Jan "eurofanatikern" Björklund (fp) "är lissen". Bland annat SVT:s Rapport och Svenska Dagbladet redovisar en undersökning som visar att motståndet mot Euron i dag är rekordstort. 55% skulle i dag röstat Nej och bara 37% skulle röstat Ja. Stackars Folkpartiet! Vi kanske ska passa på och låta folkpartiklarna få sin vilja igenom och snabbt ha en ny folkomröstning. Sedan kan väl frågan vara begravd en tid till. Men var övertygade, vi kommer att få rösta om och om igen tills vi röstar rätt. Så är det med allt som handlar om EU. Maktens män (och några kvinnor) ger sig inte förrän dom fått rätt svar.

Nyligen slogs Premiepensionsmyndigheten ihop med Försäkringskassans pensionsverksamhet till en helt ny Pensionsmyndighet. En ny modern myndighet som satsat på centraliserad administration med ett mycket litet antal centra i landet. Men man har inte varit så duktiga på att göra en prognos över hur stort behovet är av hjälp var. Just nu får man dubbelt så många telefonsamtal som man räknat med. Resultatet är att man inte hinner besvara samtalen.

ROT och RUT-avdragen (de Höginkomstnära tjänsterna) infördes ju delvis för att minska svartarbetet i branschen. Det hela har blivit så populärt att man från företagen i branschen inte hinner göra jobben för alla skattepengar man rekvirerar från skattebetalarna. Skatteverket har än så länge hittat ett 20-tal företag i branschen som bara gjorde avdrag och rekvirerade pengar men inte utförde några arbeten. De initiativrika entreprenörerna har hittat en ny marknad att försörja sig på - ROT & RUT-fiffel!

För att inte riskera att kallas för antisemit tänker jag INTE kommentera det faktum att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hoppat av ett toppmöte i Washington om atomvapen. Detta sedan han fått veta att det på mötet skulle ställas krav på Israel att underteckna ickespridningsavtalet (NPT).

Slutligen noterar jag att alkohol är skadligt för hjärnan. Bryggeriarbetarna på Carlsberg strejkar i protest mot att dom bara får dricka en öl till lunchen på jobbet och inte pimpla fri öl flera gånger om dagen. Det har nog blivit för många öl där tidigare!

Inga kommentarer: