tisdag 6 april 2010

Köpta bloggar granskas av Skatteverket

Jag läser i Aftonbladet att Skatteverket ska kolla skattemoralen hos de stora bloggarna i landet. Bloggare som får bra betalt (både i form av pengar och i form av gåvor) för att skriva snällt om olika produkter och tjänster. När de stora modebloggarna skriver om något så kan ni vara övertygade om att detta är föranlett av en generös gåva. Men dessa köpta "prostituerade bloggare" verkar inte tycka detta vara någon bra idé. Antagligen blir det inte lika förmånligt då. Kenza Zouiten säger: - "Jag tycker att det är lite töntigt att vi ska behöva skatta för gåvor." Katrin Zytomierska säger att: - "Jag tänker inte att lägga ner varken tid eller pengar på att skicka tillbaka dom (gåvorna alltså) eller göra något alls med dem. Det är företagen som bör betala skatt för dem." Själv tycker jag att dessa köpta bloggare som inte kan skilja på "betald reklam" och "konsumentupplysning" på sina bloggar inte förtjänar något annat än förakt. Men ni kan väl testa mig? Skicka en massa gåvor till mig så får vi se om jag tycker lika då.

Och på tal om Skatteverket så har jag tillbringat en del av förmiddagen just där. Jag har varit och hälsat på en gammal arbetskamrat som jobbar där. Så jag träffade en hel del gamla arbetskamrater, både som lämnat Försäkringskassan och som är kvar på kassan men nu ska bemanna det gemensamma servicekontoret. Kul att träffas, det gäller både Sead och alla er andra. Ett stort tack Sead för inbjudan.

Springtimeuppladdning 2010: Efter morgonens besök på Skatteverket och lite shopping i stan hann jag lagom hem för en joggingtur innan lunch. Det var ju dags för en lite kortare tur i dag, så jag valde rundan om Björnås via Skogslundsbacken upp och sedan Smedjehusvägen, Bronsåldersvägen, Björnåsvägen och Odenbacken ner. Det kändes ganska bra att springa och tiden 33.55 är lite snabbare än förra gången för nästan två veckor sedan. Men jag trodde faktiskt att det gick ännu fortare.

Av högerregeringens vårproposition framgår att kommunerna får 12 miljarder mindre i statsbidrag än förra året. Det är helt enkelt en prioritering som är gjord. Det är viktigare att sänka skatterna för de som redan har sitt på det torra eller subventionera städningen för välbeställda villaägare i Djursholm, Vaxholm, Täby eller Vellinge än att ge pengar till kommunerna så att dom kan förbättra hemtjänsten åt gamla och handikappade som behöver hjälp med städningen.

Honduras flagga
Efter militärkuppen förra året i Honduras, då den folkvalda vänsterinriktade presidenten Manuel Zelaya störtades och slängdes ut ur landet av militären, storkapitalet och högerpolitiker så har landet blivit ett farligt land för journalister. Bara under mars i år dödades 5 olika journalister i Honduras. Fyra jobbade på lokala radio- och TV-stationer ute i landet men den femte jobbade på en tidning i Honduras största stad San Pedro Sula. Alla journalisterna har betecknats som "vänsterjournalister" som varit kritiska till den nya högerregimen. Alla fem har mer eller mindre avrättats av vad som verkar vara betalda lönnmördare. Det kan förtjäna att påpekas att kuppgeneralen Roberto Micheletti ingår i samma liberala partiinternational som Centerpartiet och Folkpartiet. Och det har varit ganska tyst från den svenska regeringen om militärkuppen, men däremot snabbt med att acceptera den nya högerregimen. Undrar om det finns något samband?

Iraks flagga
Mer utrikes. En läckt amerikansk video som visar hur amerikanska soldater i Irak 2007 kallblodigt mördar bland annat flera journalister har läckt ut via WikiLeaks. Den amerikanska militären hävdade först att det var beväpnade upprorsmän, men har senare tvingats erkänna att bland de dödade fanns två Reutersjournalister. Hur mentaliteten bland soldaterna är kan lätt förstås av ord som: "fortsätt skjut", "där får de", "fortsätt skjut" "på dem igen", "bra skjutet". Jag vill poängtera att exakt samma blodtörst utan ansvar finns "på den andra sidan" som medvetet mördar oskyldiga för att uppnå sina mål. Hur det ska kunna bli fred med den typen av mentalitet på båda sidor förstår inte jag.

Jag hörde förresten på Morgonekot att en granskning av Arbetsförmedlingens jobbcoacher visade att det fifflades en hel del. Man var bra på att ta betalt, men ofta sämre på att leverera det som skulle utföras. Det har dykt upp många uppfinningsrika entreprenörer i branschen kan man uttrycka det som.

Inga kommentarer: