torsdag 7 januari 2010

Straffbeskattningen - igen

Svenska Dagbladets PJ Anders Linder är orolig. Han tycker att Högerregeringen inte marknadsför Jobbskatteavdraget tillräckligt. Men, nog tycker jag att det ältas om detta så fort en moderat öppnar munnen. Att svenska folket inte är så överlyckliga som Högern hade hoppats på beror kanske just på det faktum att en övervägande majoritet av svenska folket INTE vill öka klyftorna mellan de som jobbar och de som är gamla, sjuka eller arbetslösa. Det är ju detta som är syftet med Jobbskatteavdraget (straffbeskattningen av ett antal miljoner svenskar). Bara för att farmor Agda är gammal så betalar hon mer i skatt än barnbarnen. Och jag tror inte Bosse tycker det är rätt att farmor ska straffbeskattas. Och jag tror inte heller att Bosse tycker att det är rätt att mamma Ulla ska straffbeskattas för att Saab läggs ner.

En annan åtgärd som Högerregeringen infört för att premiera jobblinjen är Vårdnadsbidraget. Nä, visst nä. Det var tvärtom där. För att du INTE jobbar kan du få bidrag från kommunen. En mycket stor grupp som utnyttjar Vårdnadsbidraget i de kommuner som infört detta är arbetslösa invandrarmammor. Resultatet av det hela är att barnen och familjerna integreras i det svenska samhället ännu mindre. Istället för att barnen går på dagis och träffar andra så går dom hemma hos mamma och träffar bara landsmän. Och mammorna blir lika isolerade. I Svenska Dagbladet ser jag en liten notis om att två förskolor på Järvafältet nu ska läggas ner. Invandrarfamiljerna efterfrågar mindre barnomsorg när dom kan få Vårdnadsbidrag. Och barnen kommer alltså inte ut och får träffa andra. I Norge där ett motsvarande Vårdnadsbidrag finns i hela landet är man på väg att avskaffa bidraget just pga den effekten. Vårdnadsbidraget är förödande för integreringen.

Senaste dödssiffran från Polen över antalet som frusit ihjäl under vintern är 122. Vintern är inte slut, men siffran är inte heller rekord för Polen. Och tyvärr är det inget unikt heller för Polen. Runt om i Europa fryser hemlösa ihjäl. Antalet hemlösa inom EU är i dag rekordhögt. Varje hemlös är en tragedi. Men trots detta kommer vi aldrig att kunna förhindra att det finns. Men, vi kan minimera antalet. Och vi kan se till att de som vill trots detta har någonstans att sova, någonstans att få ett mål mat. Men, den verkliga viljan saknas bland styrande. Det här är en grupp som inte är produktiv. Många resonerar som så att "dom för skylla sig själva". Det är en skam för ett välfärdssamhälle att antalet ökar. Och som sagt, det ökar både i Sverige och inom EU rent allmänt. Skäms!

Det har uppstått konflikt om de EU-anställdas löneökning. Ursprungligen hade man kommit överens om en ökning med 3,8% men med den ekonomiska situationen i åtanke har de flesta EU-länderna bestämt sig för att begränsa ökningen till 1,8%. Det skulle (helt riktigt tänkt) inte se bra ut med högre ökningar för de redan välbetalda EU-anställda medan man på många håll tvingats till lönesänkningar. Men, det beslutet passade inte EU-Kommissionen som nu tagit frågan till EU-Domstolen i Luxemburg.

Antalet bilar i USA minskar. Förra året såldes 10 miljoner nya bilar medan hela 14 miljoner skrotades. Det går framåt till och med i bilens förlovade land.

Förresten har den version av Sven Tycker som finns på Aftonbladets bloggsajt nu passerat 25.000 besökare.

Inga kommentarer: