måndag 11 januari 2010

Girigbukarna sitter kvar

Enligt en kartläggning som Finansinspektionen gjort så fortsätter slipsnissarna och girigbukarna inom bank- och finansvärlden att plocka ut bonusar i oförminskad omfattning. Trots den spruckna finansbubblan får de ansvarig minst lika höga bonusar under 2009 som innan. Dessa vidriga pengakåta galenpannor som räknar framgång i 0:or på lönebeskedet har inte lärt sig ett smack. Till och med Förskingringsminister Mats Odell (kd) är upprörd. Först ska girigbukarna ha en abnormt hög lön för att dom är så högt kvalificerade. och sedan ska dom ha ännu mer för att göra detta jobbet bra. Skam vet dom inte vad det är. Dom skrattar väl hela vägen till banken, både på vägen dit och tillbaka.

Samtidigt berättar lokala City att löneklyftorna fortsätter att öka. De som tjänar mest redan innan ökar sina inkomster mer än de som har låga inkomster. Skillnaderna i lön mellan män och kvinnor växer. Men det är inget att överraskas av. Vi har ju en regering som har som mål att öka klyftorna så jag kan inte förstå att någon blir upprörd. Det ska ju löna sig att arbeta. Det ska löna sig att utbilda sig. Det ska löna sig att handla egoistiskt. Det är ju bara gammal traditionell högerpolitik.

Avskaffa Knugeriet
Pengarullningen inför Bröllopet med stort B är igång. Städningen av Storkyrkan har nu inletts. Bänkarna ska målas om, alla målade ytor rengöras, golven slipas och oljas och sedan ska tre biskopar buga fyra gånger mot Kungliga Slottet och be en bön. Total kostnad för storstädningen beräknas till 14 miljoner kronor. Om jag inte har fel för mig gifte sig min mamma och pappa också i Storkyrkan i Stockholm. Jag undrar om dom hade någon städning alls innan det bröllopet? Inför Republik och låt Vickan, Madde och lill-Tjabo leva normala liv. Dom kan väl försörja sig på att mot betalning klippa snören. Tar dom tillräckligt bra betalt för det så kan dom nog fortsätta och köpa handväskor för 300.000 kronor.

Den kalla vintern lockar fram alla klimatskeptiker som tror att den globala uppvärmningen bara är ett påhitt för att värva röster till Miljöpartiet. Det är ju så vansinnigt kallt, och det bevisar ju att det inte blir varmare på jorden. Ett resonemang som är så korkat att man kan tro att det är en folkpartist som tänkt ut det. För det första är det väl inte så fruktansvärt kallt egentligen. Vi har haft en lång rad mycket milda vintrar och upplever kanske denna vintern som kall. Men för att det ska kallas rekordkyla får man inte gå många årtionden bakåt i tiden. Dessutom är inga enstaka vintrar några bevis för varken det ena eller det andra. Lika lite som de varma somrar som varit ibland är ett bevis för motsatsen heller. Vädret och temperaturen varierar. Vad den globala uppvärmningen handlar om är att den genomsnittliga temperaturen sakta ökar. Och i varje fall delar av anledningen till detta är saker som människan kan påverka. Jag är inte vetenskapsman och kan alltså varken bevisa det ena eller det andra. Men argumentationen från klimatskeptikerna är ofta så korkad att dom går inte att tro på.

För övrigt kan jag berätta att jag i dag besökt min Vårdcentral och ska i morgon få träffa min favoritsjukgymnast. Vi får väl se om hon har något bra att komma med. Just nu är det värsta problemet att sitta, då det gör förbaskat ont i benet. Men det tänkte jag inte på när jag beställde tid för hårklippning i morgon också. Hur tusan ska jag kunna sitta stilla i en frisörstol? Jag hoppas Agneta har förståelse!

Inga kommentarer: