söndag 17 januari 2010

Om skidskytte, varför inte cykelskytte?

Av svensk idrottsbevakning verkar skidskytte vara den största sporten i världen. Skidskytte? Denna verkliga uddasport. Jag tittade i går på en film av (inte med...) Ben Stiller där dom spelade Dodgeball. Två lag tävlar mot varandra och där det gäller att träffa motståndaren med en boll. I filmen var detta en av många uddasporter, och där hade nog också skidskytte passat in. Jag har därför förslag på ytterligare några nya OS-sporter som Sverige kunde satsa på:
Kullöpning. Det går till på det viset att man springer 10.000 meter. Runt halsen har man hängande en kulpåse: Och efter 3.000, 6.000 och 8.000 meter så ska man kasta prick med kulorna. 5 kulor varje gång, och för varje kula som man inte lyckas kasta ner i hinken får man springa ett straffvarv.
Cykelslägga: Består av cykling 5 mil. På pakethållaren har man tre släggor. Efter 2, 3 och 4 mil ska man stanna och slunga en slägga så långt som möjligt. Beroende på hur långt man sedan slungar släggan får man hoppa säck en viss sträcka som bestraffning.
Simgympa: Simning 400 meter. Efter 100, 200 och 300 meter ska man gå upp ur bassängen och göra ett gymnastikprogram. Först på barr, sedan i ringar och slutligen på bock. Poängen från gymnastikprogrammen samt tiden simningen tagit avgör sedan när man släpps iväg för de sista 100 meterna simning.
Det hela är något för svenska OS-Kommitten att satsa på om skidskytte skulle få fler än 100 utövare i världen. Och om vi inte vill krångla till det så mycket så kan vi ju kombinera skidskytte med löpskytte, simskytte, ridskytte, cykelskytte och segelskytte.

Jag ser att de första försnillade, från skattesmitarparadiset Jersey ägda, Apoteken har öppnat i dag. Nu kan vi köpa våra Panodil eller Ipren av personal klädda i nya fina kläder. Det kallas framsteg. Och är nog bra för Jersey.

Och så ser jag att M + C + Kd bestämt sig för att tillsätta en utredning som ska utreda fördelarna och nackdelarna med att ansluta Sverige till Euron. Syftet är naturligtvis att hitta argument för införandet av Euron. Folkpartiet å sin sida har ju redan bestämt sig. Det är för dom mycket bättre att den svenska ekonomiska politiken förs av andra så att den passar andra. När man nu gör den här utredningen tar jag för givet att man tittar på hur Euro-länderna klarat den ekonomiska krisen jämfört med liknande länder som står utanför. Euro-länderna har nämligen INTE klarat krisen bättre, snarare tvärtom. Det är ju tyvärr så att en gemensam valuta innebär att man måste föra samma ekonomiska politik, även om det egentligen hade varit bättre att anpassa denna till lokala förhållanden.

Haitis flagga
Mycket tyder på att jordbävningen i Haiti krävt kanske 200.000 människoliv. Något som kanske gör den till den värsta naturkatastrofen på många, många år. I stort sett allt är förstört. Och det innebär att inget fungerar när nu hjälpverksamhet ska komma igång. Vi som sitter här uppe i Norden och klagar över att det är för kallt, att det är för mycket snö, att elen kostar för mycket, att det skjuts för många vargar, att det inte skjuts tillräckligt med vargar eller att nå'n moderat inte vill plocka upp skiten i trappen kanske ska fundera lite över proportioner. Det haitiska folket var hårt drabbat redan innan, låt oss hoppas att dom nu kan få leva i lugn och fred.

För övrigt tycker jag nu att vintern räcker. Även om det nu bara har varit ett par minusgrader har det blåst kallt "av bara f-n". Det är kallt och ruggigt även om man klär på sig ordentligt. Tillräckligt många slemmiga mördarsniglar har frusit ihjäl. Och jag har en känsla av att min ischias skulle må bra av lite varmare väder. Tyvärr verkar inte väderprognoserna gå min väg de närmaste dagarna.

Inga kommentarer: