måndag 4 januari 2010

Mediakändis för en dag

Er bloggare som mediakändis
En bugg i ett vanligt förekommande spamfilterprogram har gjort att i stort sett samtliga mina mejl som jag fått har klassats som spam. Jag fick under tiden ungefär mellan kl. 03.00 den 1 jan och kl 16.00 den 3 januari inte ett enda mejl. Samtliga mejl (och det rör sig om säkert över 100) är försvunna ut i den digitala kyrkogården. En del var helt betydelselösa, andra går kanske att återfå men det finns kanske mycket viktiga mejl som nu är oåterkalleligt försvunna. Hur många som drabbats har jag ingen aning om, men det kan ju vara miljoner mejl runt om i världen som bara är borta. Kan man skriva "mediakändis" på visitkortet efter detta? Men det gäller väl att smida medan järnet är varmt. Om ett par dagar är jag bortglömd igen, endast ihågkommen av de närmast sörjande släktingarna och vännerna.

Var har jag hamnat i för sällskap
Om jag ska ta det som en komplimang eller som en förolämpning att hamna mitt emellan nyheten om brandmannen som hade sex med en strippa och dagens rojalistiska avslöjande, det vet jag inte. Men så här såg i varje fall Aftonbladets löpsedel ut under en kort period nu sent på eftermiddagen. Brandmannen som pippade med strippan skulle tydligen vara en "läckt" nyhet om kommande avsnitt av Paradise Hotel i TV6. Genom att läcka till media i förväg att det ska bli lite guppande lakan igen i kommande avsnitt så hoppas väl TV6 rädda tittarsiffrorna. Om jag förstått det rätt så har väl serien än så länge blivit ett präktigt tittarfiasko. Det är synd att Aftonbladet spelar med i TV-kanalernas förhandsreklam, och presenterar det som en "nyhet". Pinsamt!

SR:s Ekoredaktion har tittat på hur taxorna för hemtjänst varierar i kommunerna. I de granskade kommunerna (som är en bråkdel av alla) så varierar det pris som kommunen tar ut mellan 86 - 395 kronor i timmen. Resultatet är att många äldre (eller handikappade) som egentligen skulle behöva hjälp, avstår eftersom det är för dyrt. Samtidigt har vi infört en skattesubvention av städhjälp och liknande till de som har råd att betala för sig. Direktör Kronqvist får alltså sin städning skattesubventionerad, men moster Vera har inte råd att få samma hjälp. Avskaffa skattesubventionerna av hushållsnära tjänster till de som har råd att betala för sig och använd de pengar som skulle sparas till att verkligen skattesubventionera hemhjälpen till de som har verkliga behov. Det skulle skapa lika mycket jobb, men de som fick skattesubventionerna skulle vara de som har behoven av hjälp, inte de som har resurserna att betala ändå.

Den tyska pajasaffärskedjan Lidl hade tydligen kommit över en restupplaga av en utgången HP-bläckstråleskrivare som man sålde ut ytterst billigt från i dag. Den uppfyllde mina krav så jag var ganska tidigt på förmiddagen ner till Lidl-butiken här i Åstorp. Men, det sket sig, dom hade redan sålt den eller de exemplar som butiken i Åstorp fått sig tilldelad.

Slutligen noterar jag att EU-Kommissionen tydligen ska spara pengar. Jag har under många år med glädje läst tidningen EuropaPosten som ges ut av EU-Kommissionen i Sverige. Men nu har tydligen EU-Kommissionen bestämt sig för att helt sluta ge ut tryckta tidningar. Det handlar i fortsättningen bara om nätupplagor. Så nu blir det slutläst av deras information för min del. Men en "självständig och objektiv bild av EU-samarbetet" som man skriver är väl ändå ett skämt. Jag har uppfattat publikationen som en propagandaskrift för EU. Men det är väl så att enligt den verklighetsbeskrivning som råder inom EU-kolossen så är det så självklart att EU-samarbete alltid är bra så den som hyser en annan uppfattning räknas inte.

Inga kommentarer: