måndag 25 januari 2010

Den Nya Försäkringskassan - återigen

Som jag berättat vid tidigare tillfällen är min minsta grabb autistisk. Och jag deltar i en grupp föräldrar här i Åstorp med barn med olika handikapp, vi kallar oss "Nätverket" och träffas 4-6 gånger om året då vi har olika program. I morgon kommer en representant från Arbetsförmedlingen och berättar om vad AF kan hjälpa till med när barnen blir så pass gamla att det är dags för arbete / sysselsättning. I mars var det tänkt att en f.d. arbetskollega till mig skulle komma från Försäkringskassan och berätta om vad FK har för olika möjligheter att hjälpa till med under olika åldrar. I maj ska vi åka på ett studiebesök. Förra året kom det bland annat folk från Åstorps kommun, från ett Bildningsförbund osv. Men, i dag ringde Johan på Försäkringskassan och berättade att han förra veckan fått besked om att dom inte får åka ut på den här typen av informationsmöten till föreningar. Ska dom åka till en förening så får dom åka till andra föreningar också. Och det blev tydligen för mycket för den Nya Försäkringskassan. Johan tvingades hänvisa till eventuella kommande information på t.ex. Sjukvårdens Habilitering och liknande. Nu ska jag alltså tvingas meddela de andra föräldrarna att den Nya Försäkringskassan tyvärr inte ställer upp och informerar föräldrar till barn med olika handikapp om Försäkringskassan om dom har bildat en förening för just detta. JAG SKÄMS!

Skäggig Sven Ohlsson
Ni har väl läst om barnskötaren som blev av med jobbet sedan han på en bild på Facebook visat upp sig i en mössa med texten "porn star". Mindre genomtänkt kanske, men om en arbetsgivare (ett privat dagis i detta fallet) inte har något annat att anmärka på så har man kanske gått för långt om detta är skäl till uppsägning. Om alla som visar upp sig på bilder på Internet som är tvivelaktiga, skulle få sparken, så är det många som får problem. Jag för min del börjar undra hur många jobb jag kanske missat om en eventuell blivande arbetsgivare sett skäggmurveln som finns på min blogg och inbillar sig att alla bilder som folk använder på Internet är representativa bilder. Jag får kanske engagera en stylist och en proffsfotograf och byta bild? Fast risken är att den bilden blir lika dåligt representativ. Till de som inte känner mig närmare så vill jag påpeka att det skägget har jag bara haft en gång. Från sommarsemestern till 7 november 2004. Se'n åkte det av och har aldrig fått återvända.

Det är många som har problem med spriten. Men en majoritet av dessa har inte förmåga att erkänna problemet. Jag ser i Aftonbladet att Ingvar Oldsberg och hans vänner inte fick följa med på Austrian Airways flygning till Innsbruck. Dom var helt enkelt för fulla. Det hade tydligen festats hela natten och deras tillstånd var på morgonen uppenbarligen inte lämpligt för att sitta på ett flygplan. Men Ingvar Oldsberg förnekar att han har problem med alkoholen. Han dricker inte ofta, "senast var vid nyår", dvs bara tre veckor sedan. Jag vill nog hävda att går det bara tre veckor mellan gångerna man festar med sprit, och man är så full att man inte kan få åka med flyget. Och tidigare har han blivit av med körkortet pga fyllekörning, uppträtt berusad vid en show, kört och krockat men smitit osv så har man passerat gränsen. Jag tycker Ingvar (och många andra) ska erkänna att om man dricker sig full har man problem, gör man det regelbundet så har man stora problem. Men Ingvar Oldsberg tillhör uppenbarligen spritromantikernas och förnekarnas skara.

SCB har offentliggjort namnstatistiken för 2009, och jag noterar att mamma har klättrat upp i topp. Alice blev nämligen det vanligaste flicknamnet under 2009. 977 flickor fick Alice som tilltalsnamn, en ökning med drygt 200 från förra året och det gjorde att Alice gjorde en rusch upp från 6:e till 1:a platsen. Mammas andranamn, Elsa ligger kvar på 5:e plats. Sämre går det tyvärr för mitt eget Sven som bara 29 stackars pojkar fick som tilltalsnamn. Och då är det faktiskt den näst bästa siffran för de senaste 12 åren. Men, vi kommer, vi kommer. En generation till så är Sven i topp! Övriga på 5-i-topp för flickor var Maja, Ella och Emma om ni nu vill undvika popnamnen. Är det pojkar är 5-i-topp Lucas, Elias, Oscar, William och Hugo som ska undvikas om inte halva lekplatsen ska komma när man ropar.

Inga kommentarer: