fredag 15 januari 2010

Centern snart mindre än felmarginalen

Maud Olofsson är nog ledsen
Enligt Demoskops senaste väljarundersökning (för Expressen) får Centerpartiet 3,1%. Jag börjar förstå ännu mer varför Maud "Mauderaten" Olofsson har åkt på semester till Sydafrika. Hon var väl förvarnad om resultatet och valde att hålla sig undan så att hon skulle slippa kommentera det. Siffrorna för stödet för Centerpartiet börjar närma sig felmarginalen. Mauds förvandling av partiet från ett mittenparti med grön profil för småfolk på landsbygden till ett högerparti med företagarprofil för stadsbor kan inte annat än betecknas som totalt fiasko. Men, jag ska vara uppriktig, så tror jag (tyvärr...) inte att siffran är helt korrekt. Visst är Centerpartiet på väg att göra ett katastrofval, men så här illa, nä tyvärr!

Jag såg förresten att Norge hävdade att den norska totala BNP:n i dag är större än den svenska. Eftersom det bara finns hälften så många norrmän som svenskar så innebär det att varje norrman producerar dubbelt så mycket som en svensk. Det måste bero på att Norge är med i EU men inte Sverige? Nä visst nä, det är tvärtom. Då måste det bero på att det är en vänsterpartist som har hand om ekonomin i regeringen i Sverige? Nä visst nä, det är i Norge som det sitter en vänsterpartist på den posten. Kan det vara så enkelt som att det stavas Olja, eller kan det bero på att man slipper Högeralliansen, slipper EU. Nä visst nä. Det är alla sjuka svenskar. Tack Husmark Pehrsson, snart är vi ifatt igen.

Förresten rapporteras det om att bonusutbetalningarna inom bank- och finansvärlden i USA verkar slå rekord. Den marknaden hämtade sig verkligen snabbt. Ska nästa krasch komma så snabbt att vi inte har hunnit hämta oss från den förra?

Jerseys falgga
Sedan ser jag att de av Förskingringsminister Mats Odell sålda Apoteken så ägs nu de flesta av dessa av bolag registrerade i skatteparadiset Jersey. Det är tidningen Fokus som granskat de fyra företag som fick köpa Apotek. Både Apotek Hjärtat AB som fick köpa 208 Apotek och Medstop Holding AB som fick köpa 62 Apotek har sin hemvist i skattesmitarparadiset Jersey. Det är bara Kronans Droghandel Retail AB som fick köpa 171 Apotek och som ägs av finska intressen och KF samt Vårdapoteket i Norden AB som fick köpa 24 Apotek och som är svenskägt som ligger bättre till. Skäms han inte Mats Odell? Nä, en kristdemokrat skäms aldrig. Dom kan ju inte göra fel.

Från vargdebatten berättas att när experterna nu ska obducera de döda vargarna så är testiklarna borta. Dom behöll tydligen jägarna tillsammans med skinnet. Och eftersom ett av syftena med obduktionen var att utröna hur genetiskt skadade vargarna är av inavel så hade det varit ganska bra att ha tillgång till just denna kroppsdel. Jag vet inte hur mycket det ligger bakom det rykte som ska ha spritts om att tugga på just torkade vargballar är bra för potensen. Men det kan också vara en del av all den mytbildning kring vargen som sprids. Hur som helst så ska det finnas flera otrevliga biverkningar med tuggandet. "Tältet" man får springa runt med i flera timmar skapar problem. Och dessutom är ömheten svår i flera dagar efteråt. Låt bli vargarna!

Slutligen vill jag gratulera Lill-Tjabo. Carl Philip har tydligen skaffat en ny flickvän av folket. Sofia Hellqvist heter den lyckliga. Tidigare mest känd för deltagande i dokusåpan Paradise Hotell och utvik i Slitz. Kul för dig och Carl-Philip. Fast jag undrar hur Gammel-Tjabo ska acceptera detta. Det tog lång tid att acceptera en gymägare till Vickan! Inför republik så att Carl-Philip kan få besöka Stureplans krogar som han vill och med vem han vill oberoende av om det är en grevinna, miljonärsdotter eller en utvikningstjej.

Inga kommentarer: