torsdag 14 januari 2010

En som vågade säga sanningen

Uppdrag Gransknings reportage om Mari-Louise har naturligtvis kommenterats på många håll inom svensk media. Den mest talande kommentaren jag läst hittar jag på Newsmill där en Charlie Levin under rubriken "Nytt bottennapp av SVT" tydligt berättar sanningen om varför Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) infört sina Ättestuparegler inom Socialförsäkringen. Charlie är tydligen folkpartist och han kallar sig "liberalkonservativ debattör". "Det svenska fusket är verkligt..." skriver Charlie och avslutar med "De som drabbas av medelklassens socialt accepterade fifflande hemma i villan och radhuset är främst samhällets svagaste och de som hederligt går till jobbet varje dag." Det är skönt när någon på allvar berättar varför Ättestupareglerna införs, det är för att råda bot på fusket. Charlie tror tydligen precis som sina moderata vänner att dom som går sjuka månad efter månad bara är lata och fuskar. Och sätts lämpligen åt genom att man drar in sjukpenningen och skickar dom med en spark i häcken till Arbetsförmedlingen. Och skulle det bli felaktiga beslut, så är det inte politikerna som fattat beslut om felaktiga regler, utan det är tjänstemännen på Försäkringskassan som är inkompetenta. Så här skriver nämligen Charlie också: "Däremot bör försäkringskassan och arbetsförmedlingen reflektera över vilka de egentligen anställer och vem institutionerna finns till för att tjäna." Jag tycker att det är politikerna som ska reflektera över vilka lagar dom beslutar om, och vilka konsekvenser dessa lagar får. Och Charlie, han kan dra åt skogen!

Centerledaren Maud "Mauderaten" Olofsson är duktig på att klanta till det för sig. När beslutet om Saab:s framtid är inne i slutvarvet, och hotet om nedläggning rycker allt närmare. Då reser Maud Olofsson på privat semester till Sydafrika!

Men hon visste kanske att det i dagarna skulle avslöjas hur det gick till när Högeralliansen bestämde vem som skulle bli ny svensk EU-kommissionär, så det var bäst att hålla sig borta. Det har nämligen avslöjats att Fredrik Reinfeldt först frågade Maud Olofsson (som ledare för Moderaternas största stödparti) om lämplig kandidat. Och då hade EU-parlamentsledamoten Lena Ek legat bra till. Men Maud tackade nej. Enligt rykten eftersom förhållandet till Lena inte är det bästa. Hon ställde nämligen upp som motkandidat när Maud skulle väljas till Centerledare. När Maud tackat nej gick förfrågan vidare till Folkpartiet som är näst största av stödpartierna. Och dom lanserade snabbt Cecilia Malmström. Från Statsministerns kansli har det kommit en kommentar. Enligt denna var det bara en person som blev tillfrågad om att ställa upp, nämligen Cecilia Malmström. Och det är ju en indirekt bekräftelse. För Lena Ek fick ju aldrig någon förfrågan.

Sven är bäst
Ibland hoppar man till lite extra när man läser tidningen. Ser man texten "Sven, du är bäst" kan man ju inte annat än reagera. Fast vid närmare kontroll så handlade det varken om att Sven Tycker är Sveriges bästa blogg eller att Sven Ohlsson är väldens bästa pappa eller något sådant. Det visade sig att det var någon som på Aftonbladets insändarsida (i går) tyckte att Sven Wollter var bäst i Karlavagnen på radion. Men, det var ju kul så länge det varade - cirka 0,2 sekunder.

Och så ser jag att handeln med rätten att visa fotboll i TV under tiden 2011-2015 är avgjord. Betalade bäst gjorde TV4 så det är någon av alla deras kanaler som kommer att visa matcherna under ett antal år framåt. Var beredda på att dom kommer att placera en hel del i "betalkanaler" så att du måste abonnera på dessa också. Fotbollsförbundets Lars-Åke Lagrell är glad över "att sändningarna hamnat just där eftersom TV4 är den bästa kanalen". Nu tror ju inte jag att det handlar om bäst utan om mest. Och det där med bäst är tydligen inte Viasat överens om, dom har ju nu förlorat sändningarna. När jag läser hos Resumé om det hela visar omröstningen att Visat/MTG fått 14%, TV4 har fått 30% av rösterna. Och SVT har fått 50% av rösterna!!! Vi tittare tycker tydligen varken att TV4 eller TV3 är bäst. Vi föredrar att slippa avbrytas av reklam och att sporten behandlas som sport och inte bara som kommersiellt jippo.

För övrigt kan vi notera att Svenska Dagbladets avslöjande om bankernas bonusar fortsätter. I går berättade man att SEB:s bonusar blir större än hela SEB:s vinst. Det blir helt enkelt inga pengar över till aktieutdelningar. Och nu blir till och med aktieägarna arga. I dagens SvD berättar man om Nordeas bonusar, dom stiger också. Tänk vad ni har varit duktiga, alla slipsnissar och andra girigbukar på bankerna!

Inga kommentarer: