onsdag 6 januari 2010

Det svenska bidragssamhället

Så blir det då dags för ännu mer av MINA skattepengar att gå till subventioner av miljövidrigt flygresande. Luftfartsverket ska nu göra sig av med ytterligare 5 förlustbringande flygplatser, nämligen Karlstad, Skellefteå, Sundsvall, Örnsköldsvik och Ängelholm. Flygplatserna ska säljas ut, vilket i praktiken innebär att kommunerna får ta över och istället stå för kulorna för att täcka förlusterna. Ängelholms kommundirektör Jan-Inge Hansson håller därför på att planera för ett övertagande av flygplatsen i Ängelholm tillsammans med nio andra kommuner i Nordvästra Skåne (och där ingår Åstorp). Det kommer alltså att bli en ytterligare belastning på kommunernas budgetar, men säger Jan-Inge Hansson: - "Det betyder en lägre tillväxt och en sämre utveckling men för oss är inte det ett alternativ, vi vill att det ska fortsätta att flygas." Men det finns väl ingen anledning för flygplatserna att gå med förlust. Flygbolagen (dvs flygpassagerarna) får väl betala för sig. De avgifter som tas ut får väl sättas så att kostnaderna kan betalas. Varför ska vi andra skattebetalare subventionera flygbiljetterna för de som tvunget ska ta flyget? Var är alla de borgerliga politiker som är så kritiska till "bidragssamhället"? Stoppa bidragen till flyget. Låt istället flyget betala sina kostnader, inklusive bränsle- och miljöskatter.

Det blev biobesök i dag igen. Tillsammans med Angeli och Kevin blev det en tur till Helsingborg för att titta på den nya Sherlock Holmes med Robert Downey Jr och Jude Law bland annat. En skildring av vår klassiska Londondetektiv Sherlock Holmes och hans vän Dr. Watson som skiljer sig ganska radikalt från de skildringar vi vant oss vid. Det är en egentligen väldigt mörk bild av Sherlock Holmes och London som vi får. En film som rör sig i gränslandet till mysticism och övernaturliga fenomen. Fast de mystiska händelserna får sin förklaring till slut. Jag har svårt att bestämma mig för om jag ska ge filmen 3 handklovar eller 4 handklovar. Men jag kan gärna rekommendera ett besök på biografen.

Och så har cykelsporten åter drabbats av nya dopningskandaler. Något som vi vant oss vid ska ske med jämna mellanrum. Jag för min del har inget som helst förtroende för proffscyklingen. Nu är det svensken Nicklas Axelsson som verkar ha åkt fast - igen. En tidigare avstängning på ett par år hjälpte tydligen inte. Nu var det dags igen. Varje gång jag läser om dopningen inom cykelsporten ser jag framför mig när jag för ett antal år sedan råkade se på dansk TV hur cyklisterna i ett av de stora Girona på Kontinenten protestcyklade. Dom cyklade alla mycket sakta i protest på dopningsproven. Jo, dom protesterade mot att dom skulle utsättas för dopningsprov!

Vintern verkar inte vilja ge med sig. Även om vi lyckligtvis har sluppit de allra värsta köldknäpparna här nere i Skåne. Några minusgrader och lite lätt snöfall, men ingen vind gör att det är överkomligt. Men jag är trött på det vita, även om jag vet att naturen egentligen behöver lite vinter för att det ska fungera på bästa sätt. Men, det räcker nu!

Och så har jag genomlidit ännu en dag utan morgontidning. Fyra dagar på mindre än en månad som dom där s.k. "dagliga" tidningarna är så långt från dagliga att dom borde skämmas.

Inga kommentarer: