tisdag 12 januari 2010

Friska vargar slaktade

De slaktade vargar som efter vargjakten nu hunnit med att obduceras visar att ingen av dom än så länge har haft några sjukdomar eller genetiska skador. Vår s.k. Miljöminister Andreas Carlgrens (c) bortförklaringar om att syftet var att skjuta bort genetiskt skadade vargar för att göra plats för nytt friskt blod faller därmed platt till marken som rena struntpratet. Obduktionen visade också att dom lever på älgar, några rådjur och någon enstaka hare. Och det står alltså klart att vargjakten inte var något annat än en eftergift åt en högljudd jägarmaffia som är rädd för att vargarna ska ta deras älgar.

Högskole- och forskningsminister Tobias Krantz (m) har på Dagens Nyheter Debatt berättat att systemet med positiv särbehandling vid antagningen till Högskolan ska avskaffas. Det är ju via debattinlägg på DN Debatt som Regeringspolitiken bedrivs numera. Jag undrar hur många regeringspropositioner som aldrig blir framlagda eftersom dom inte antogs av debattredaktören? Eller det finns en överenskommelse mellan DN:s redaktion och Högeralliansen att propositionerna SKA publiceras? Intressant är att denna propositionen kommer när det kommit fram exempel på där män fått förmåner framför kvinnor till kvinnodominerade utbildningar. När kvinnor fick förmåner framför män till manligt dominerade utbildningar var det inget problem. Naturligtvis är det inte så att personer med sämre behörighet ska få fördelar. Men, om personerna har lika behörighet tycker jag att könsutjämning på utbildningen är ett utmärkt argument för att ge vissa förmåner framför andra. Jag hörde inga klagomål tidigare när tjejerna fick förmåner för att komma in på manliga utbildningar. Men när nu killar fått förmåner för att komma in på kvinnligt dominerade utbildningar, då tar det fyr hos många feminister.

Jag ser förresten att bankerna inte begriper ett dugg av varför folk är kritiska till deras bonussjuka. - "...vi jobbar nu hårt för att så snabbt som möjligt anpassa oss till dem." säger SEB:s Viveca Hirdman-Ryrberg om de nya regler som införts från regeringen. Antagligen ska det tolkas som "hur vi ska kunna kringgå dom". Det finns nämligen inom bank- och finansvärlden ingen egen vilja att begränsa bonussjukan. Här gäller nämligen den ofattbara principen att dessa högt betalda gubbar (och några gummor) gör inte sitt bästa jobb om dom inte får extra betalt. Principen att man gör sitt bästa gäller nämligen inte dessa girigbukar utan bara vanliga dödliga.

Jag läser dessutom i Svenska Dagbladet att en utvärdering gjord i Norge av utvecklingen för den enorma norska oljefonden har visat att aktiv fondförvaltning inte gav bättre resultat än passiv fondförvalning. De högt betalda slipsnissarna med specialitet att spekulera i aktier lyckades inte bättre än ett programmerat dataprogram som investerade i aktier baserade enligt indexberäkningar. Tänk på det när ni betalar dyra pengar till fondförvaltare? Det hade antagligen gått lika bra med tärningar - och det är billigare.

Jag läste om 3-åringen som råkade hamna på bagagebandet på Kastrups flygplats. Efter röntgen klassade datorn honom som "underligt bagage" och sedan skickade datorn honom till avdelningen för okänt gods eftersom det inte fanns någon bagagelapp. Tänk vad intelligenta datorer är! Jag undrar om mamman och pappan fick betala extra avgift för extrabagage?

Slutligen har jag ägnat en del av dagen åt att knackas, tryckas och böjas av en sjukgymnast. Som sedan tyckte jag skulle fortsätta att röra på mig en hel del, undvika att sitta ner för mycket samt knapra en cocktail av piller så att smärtan gick ner. Och sedan gick jag och klippte av en del av kalufsen. Men min gamla klasskamrat blir inte förmögen på mina klippningar. Jag ser att det blir i snitt bara ett besök var 6:e månad. Undrar hur många kilo man går ner efter en klippning?

Inga kommentarer: