torsdag 21 maj 2009

Sladder och annat skit

Ibland lyckas rubriksättarna bättre än vad dom tror. Jag fick ett stort skratt när jag läste förhandsannonsen för morgondagens sladderbilaga (Klick!) i Aftonbladet. "Klick! - 52 sidor sprakande solsken!" står det. Och en av de s.k. "nyheterna" berättar att "Jacko har hudcancer". "Sprakande solsken" är kanske inte det första man tänker på, men ändå. Jag såg nämligen att vår stora sjuka tro att brunbränd hy är liktydigt med friskt och fräscht har gjort att hudcancern ökar katastrofalt. Alla idioter som betalar pengar för att ligga och bränna sig i solarier skaffar sig hudcancer på löpande band. Så sambandet mellan solsken och hudcancer är ju i och för sig korrekt. Men om nu solsken skulle hänsyfta till solskenshistorier så kanske Jackos hudcancer är lite malplacerat.

Och när vi talar om sladdertidningar så ser jag att en annan av våra sladderpublikationer, Se & Hör med ensamrätt har publicerat sensationella bilder som visar hur allas vår egen linslus Carola Häggkvist pussar senaste pojkvännen Christian "Kicken" Lundqvist (vem f-n det nu är). Hur som helst kommer tydligen bilderna från Carolas egen digitalkamera som hon uppger har blivit stulen. Tur att hon inte tagit mer komprometterande bilder än puss- och krambilder med pojkvännen. Kan ni se rubrikerna med "nakenbilder på Carola"? Folk har både det ena och det andra i sina digitalkameror och mobiltelefoner. Helt utan en tanke på att det hela kan komma i orätta händer.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Jag var inne på den officiella sajten www.val.se och tittade på de olika partiernas valsedlar inför EU-valet. Och kunde konstatera att det är 22 olika partier som beställt upptryckta valsedlar. Det är allt från "Arbetarpartiet-Socialdemokraterna" och "Moderata Samlingspartiet" till mindre seriösa partier som "Partiet.se", "Blankledamöterna", "Piratpartiet", "666 för en EU:s Super-state med frihet, jämlikhet, rättvis, fred, kärlek och lyckan" osv. En del varianter misstänker jag är ett studentarbete från Konstfack... Ett parti jag saknade i listan var Libertas, som är ett projekt från den irländske miljonären Declan Ganley. Men, nu ser jag att dom redan lagt ner i Sverige. Inte ens de irländska miljonerna räcker. Jag har ju tidigare kommenterat Maud "Mauderaten" Olofsson (c) och hennes optimism när det gäller Centerpartiets utfall i EU-Valet. Men det är väl ändå att gå till överdrift när valsedeln innehåller 45 namn. Allra flest namn har Kristdemokraterna, 54 namn. Det finns 19 mandat att slåss om, och jag tror Centern ska vara glada om dom får ett av dessa. Och Kristdemokraterna blir nog helt utan.

Jag ser att en av de personer som var ansvarig för mordet på den svenska diplomaten Folke Bernadotte 1948 nu är död. Yehoshua Zettler dog för någon dag sedan i Israel, 92 år gammal. Det var Zettler (och den blivande israeliske premiärministern Yitzhak Shamir) som gav order inom den ultraortodoxa judiska terrorgruppen Sternligan att mörda Folke Bernadotte som var utsedd av FN att medla i konflikten i dåvarande Palestina. Den judiska staten Israel bildades som ett resultat av aktioner från terrorgrupper som Sternligan. Och det är antagligen eftersom man från Israels sida av egen erfarenhet vet att terror lyckas som man är så rädd för palestinska terrorgrupper i dag. Folke Bernadotte dödades eftersom han ansåg att det skulle finnas en judisk stat Israel och en palestinsk stat sida vid sida. Ingen skyldig till mordet behövde någonsin sitta av något straff. Några som dömdes benådades direkt av staten Israel.

För övrigt Är Kristi Flygare en av de dagar då eder bloggare får abstinensbesvär. Det kommer ju ingen morgontidning. Skandal!

Inga kommentarer: