lördag 2 maj 2009

Eftermäle till Upp till kamp

Jag fick en förklaring till det enorma polisuppbådet i Helsingborg i går när jag läste tidningen i morse. Det var högerextremisterna i Fria Nationalisterna som åkt till Helsingborg för att demonstrera (och provocera). Och andra idioter till vänster gjorde naturligtvis precis som nassarna ville, försökte störa demonstrationen. Därav polisuppbådet. Vi har demonstrationsfrihet i Sverige. Och det innebär att även idioter har rätt att demonstrera för sin åsikt. Men om ingen brydde sig skulle ingen vara intresserad av deras sjuka åsikter. Vänd dom ryggen istället.

En annan av sekterna långt ute i periferin på högerkanten, Nazistiska Folkfronten, låg bakom att störa Mona Sahlins 1 Maj-tal till en rekordpublik i Malmö genom att kasta choklad på henne. Mona verkade klara av det hela riktigt bra genom att påpeka att även den killen som kastade hade rätt till utbildning. Något han ju verkligen verkade behöva.

Antagligen var det en tredje av alla dessa obskyra sekterna ute i periferin på högerkanten som låg bakom buropen mot Wanja Lundby-Wedin när hon talade i Stockholm.

Många företag som fått sig tilldelade gratis s.k. utsläppsrätter tjänar sedan stora pengar på att sälja rätten att släppa ut skiten till andra företag. Bara stålföretaget SSAB tjänade förra året 240 miljoner kronor på att sälja utsläppsrätter som dom fått gratis. Det hela visar med tydlighet hur vansinnigt systemet med att gratis dela ut rätten att förgifta miljön är. Helt självklart skulle rätten att förgifta miljön kosta pengar, inte vara ett sätt för företag att kunna tjäna pengar. Det är ett skamligt exempel på hur sjuk marknadsekonomin ibland fungerar.

Annars noterar jag att Den Nya Influensan enligt många rapporter redan verkar klinga av. Läkemedelsföretag som säljer vaccin och läkemedel börjar bli oroliga. Alla dollarsedlarna som börjat skymta framför ögonen verkar fladdra bort. Men, det kommer nog snart nå't nytt att tjäna pengarna på. Vi noterar i varje fall att biltrafiken i de Nordiska länderna under helgen krävt fler dödsoffer än Den Nya Influensan krävt i hela världen. Och vi ska inte tala om antalet offer för tobak och alkohol.

Inga kommentarer: