måndag 11 maj 2009

Bakläxa för Fredrik, Anders, Maud och dom andra

Moderatregeringen (med stödpartier) får bakläxa av sitt eget Finanspolitiska råd under ledning av Lars Calmfors. Rådet tycker att man, i varje fall tillfälligt, borde höja A-kassan. Sänkningen kom ju till för att Högern inte tyckte att de arbetssökande sökte jobb tillräckligt ihärdigt. Men, som det Finanspolitiska rådet säger, det finns ändå inga jobb att söka så det är bättre att de arbetslösa har pengar att öka konsumtionen med. Rådet tycker också att Högerregeringen borde ge mer pengar till kommunerna så att det inte blir en andra våg av uppsägningar när kommunerna snart tvingas till drastiska åtgärder. Det är bättre att kommunerna får tillräckligt med resurser så att dom kan upprätthålla sin service och kommunalt anställda kan fortsätta hålla konsumtionen i samhället uppe.

Men, som väntat avfärdar Fredrik, Anders och vännerna förslagen. Vi måste spara på pengarna så att vi har några pengar kvar om det blir ännu värre är argumentet. Någon beskrev det som om brandkåren skulle välja att inte slösa vatten på att släcka en brand, med argumentet att om branden spred sig så måste dom ha vatten kvar att bekämpa den större branden. Men glömde att om man släckte den lilla branden så uppkom aldrig den stora branden. Jag skulle vilja förändra liknelsen lite. Brandmännen har redan förbrukat en massa vatten för att släcka bränderna i bankpalatsen, och kan sedan inte hålla på att släcka bränder i en massa knegarbostäder. Tänk om det börjar brinna i bankpalatsen igen, då måste man ju ha vatten kvar.

Maud "Mauderaten" Olofsson (c) fortsätter att vara en rolig dam. Jag såg henne hastigt på TV:n avsluta Centerns stämma med att utlova ett fördubblat valresultat för Centern i EU-Valet. Det var väl en fortsättning på gårdagens målsättning om 3 Mandat i det nya EU-Parlamentet. Det hela visar med klar tydlighet hur långt från verkligheten den damen befinner sig - i fråga efter fråga.

Jag såg också att Centern (via EU-Parlamentarikern Lena Ek) tycker att den fria rörligheten för arbetskraften inom EU är viktigare än svenska kollektivavtal. Eller förenklat, att det viktigaste är rätten att importera desperata arbetslösa från fattigare EU-länder för att utnyttja dessa till att pressa ner lönerna i Sverige för vanliga svenska knegare. Centern fortsätter att befästa sin roll som Sveriges mest löntagarfientliga parti. Jag tycker vi börjar med att sänka lönerna för EU-Parlamentarikerna som ju i år får en vansinnigt kraftig löneökning. Se'n kan vi sänka Mauds lön också. Hon är den av de svenska partiledarna som tjänar överlägset mest i förhållande till partiets storlek.

Och så har det spelats fotboll igen. Fjollträsks stolthet Djurgården åkte till svenska Rivieran i Skåne och Malmö, men fick återvända med 2-1 i baken. Och den smällen och det faktum att Djurgården nu bara har ett annat 08-lag (Hammarby) och Örgryte efter sig i tabellen blev tydligen för mycket för ett antal Djurgårdensupportrar. Det blev mer eller mindre fullt slagsmål på flyget hem. Ja, det blev visst full kalabalik redan innan flyget ens hade lyft så fem av 08-orna fick stanna kvar i Malmö och nyktra till. Hur är det nu det heter? "Idrott förbrödrar"? Hahaha!

Inga kommentarer: