lördag 16 maj 2009

På fotoutflykt

Brösarps backar
Större delen av dagen har ägnats åt en utflykt med Åstorps Fotoklubb till Österlen. Nu hann vi inte med allt som tänkts / hoppats, men det är det improviserade som ofta blir bäst. Det blev Brösarps backar, Haväng och promenerande runt där och en avslutning i Vitemölla innan det blev dags att återvända till det nordvästra hörnet av Skåne. Nackdelen var att det faktiskt var riktigt kallt i dag. I vinden frös man rejält. Och den största önskan man hade var att man tagit en tröja på samt vantar på fingrarna... Hur som helst blev det lite fotograferat här och där. Den här gula skönheten tog jag med från Brösarps backar. När filmerna är framkallade ska det bli intressant att se om hackspetten jag försökte fånga blev något. Jag beundrar de som fotograferar fåglar. Dom jäklarna har en tendens att flytta på sig ideligen så dom är inte lätta att fånga på bild.

Under andra halvan av juni arrangeras fotbollens U21-EM i Sverige. I bland annat Helsingborg ska ett antal matcher spelas. Och det är naturligtvis ett stort ungdomsarrangemang. I samband med matcherna kommer det i Helsingborg att arrangeras en mängd arrangemang för både Helsingborgsungdomarna och tillresta ungdomar. Och då måste det ju finnas öltält - eller? I Helsingborgs Stads riktlinjer för serveringstillstånd står det: "Serveringstillstånd beviljas inte i samband med idrottsevenemang eller arrangemang och verksamheter som riktas helt eller delvis till barn och ungdomar". Och det är väl en ganska rimlig synpunkt. Idrott och alkohol hör knappast ihop. Ungdom och alkohol hör knappast heller ihop. Men när politikerna i Helsingborg kommer till beslut så är det fritt fram för att sätta upp tillfälliga öltält i stan under U21-EM. För visst är det så, att ska man ha kul så måste man också vara lite på lyran. Annars blir det ju så himla tråkigt - eller? Det är dags att sluta med supromantiken!

Och i kväll är det dags för Malena Ernman att gapa som en skadeskjuten ko. Opera är det värsta jag vet (nästan i varje fall) och jag får verkligen hoppas att det inte blir en svensk seger så att vi får en massa andra som ska apa efter och gallskrika till musik som ny trend. Jag får krypa in till Kevin på hans rum så vi får titta på I Mördarens spår med Kommissarie Tennison på Kanal 9 istället och slipper höra och se spektaklet. Detta är ett av många exempel på att om det är något britterna kan så är det att göra polisserier.

För övrigt noterar jag att det allt hårdare samhällsklimatet får tydliga konsekvenser på många håll. Hoten mot personalen på Försäkringskassan har fördubblats på ett år. Och det är naturligtvis en konsekvens av ett allt hårdare klimat pga hårdare regler och samtidigt en anonymare personal. Jag känner för alla mina gamla arbetskamrater som jag vet gör det bästa av situationen. Jag blir alltid mycket upprörd när kritiken mot beslut fattade av Försäkringskassan går ut över budbäraren, dvs den som bara gör sitt jobb och effektuerar vad politikerna har bestämt. Man kan inte som tjänsteman hitta på egna regler, hur illa man än tycker om de regler som politiker beslutat om och sedan ledning bestämt hur de skall tolkas. Låt kritiken gå ut över de politiker som ofta fattar hårresande beslut utan att ha en aning om vad om pratar om, som vår Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m).

Inga kommentarer: