måndag 18 maj 2009

Glufs Glufs (m) fortsätter vara kannibal

Det hölls en partiledardebatt i går på kvällen i TV. Jag såg inget av den, och kan alltså inte yttra mig. Men det är alltid lika spännande att läsa kommentarer efteråt. Tidningarna frågar läsarna vem som vann. Och ledarskribenterna utnämner segrare till höger och vänster. När jag läser resultatet av Aftonbladets undersökning kan vi klart se att det finns tre segrare. Fredrik Reinfeldt (m), Lars Ohly (v) och Maria Wetterstrand (mp). Och fyra förlorare. Mona Sahlin (s), Jan Björklund (fp), Maud Olofsson (c) och Göran Hägglund (mp). Staplarna för Majorn, Mauderaten och Pastorn är så små att dom inte syns. Inte ens deras egna supportrar verkar tycka att dom gjorde bra ifrån sig. Det hela är ännu ett tecken på att Moderaterna och Fredrik Reinfeldt (som hade fler supportrar än partiet har stöd från) sakta men säkert håller på att äta upp sina små stödpartier. Jag tror faktiskt att EU-valet slutar med att både Centern och Kristdemokraterna blir utan mandat i det nya EU-parlamentet. Och kommande Riksdagsval kommer att avgöras till de Röd/Grönas fördel just eftersom minst ett av partierna hamnar under 4%-spärren. I den här undersökningen efter partiledardebatten är det Lars och Maria som har framgånger som är större än deras partier har stöd, medan Mona fortsätter att ha svårt för att gå hem i stugorna. Det är nog dags att visa svenska folket att hon är Sosse och inte bara en Moderutt-light!

Och så ser vi att en av de duktiga entreprenörerna som försnillade miljoner när hjulen snurrade som bäst nu fastnad i nätet. Svensken Magnus Peterson som lurade många med sin i Västindien placerade hedgefond gick snabbt under jorden när allt rasade. Macro Fixed Income blåste iväg många hundratals miljoner. Men han levde flott medan det varade bland alla de andra slipsnissarna. Nu sitter han i förhör hos polisen. Det blir säkert böter på flera tusen...

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Det har visst brunnit i EU-bunkern i Bryssel. Alla de välavlönade byråkraterna fick utrymma hela huset. Jag vill dock på det bestämdaste dementera att det var Eurosedlar som eldades upp. Eurosedlarna används till att göda Europeiska jordbrukare och att betala ut fantasisummor i löner till politiker och byråkrater. De nya svenska EU-Parlamentarikerna får en saftig löneökning till 80.000 kronor i månaden. Allt som ett led i den allmänna EU-sjukan, dvs att allt måste vara lika i hela EU. Tidigare hade de svenska EU-Parlamentarikerna samma lön som vanliga svenska Riksdagsmän. Vilket väl kan sägas vara ett rimligt förhållande. Men i EU kan man naturligtvis inte ha ett förhållande där det inte gäller samma regler i alla länder. Alltså blir det en rejäl höjning för "di svenske" för att inte så många av de redan tidigare överbetalda politrukerna från andra länder skulle drabbas av lönesänkningar. Min åsikt är att vi river hela EU-bygget och börjar om från scratch utan alla vansinnigheter.

Aftonbladet har förändrat sin bloggsajt. Vilket resulterat i att Sven Tycker där ser för jävlig ut än så länge. Jag ger dom nå'n dag till.

Inga kommentarer: