söndag 17 maj 2009

21:a plats, Haha!

Det var med stor tillfredsställelse jag i dag på morgonen mottog beskedet om Malena Ernmans 21:a plats i Eurovisionsschlagern. Jag har inget emot Malena direkt, snarare tvärtom. Hon utgjorde ett undantag av det jag sett. En professionell artist i motsats till det mesta som är överstajlat fejk. Men, Opera!? En musikstil som låter ungefär som jag kan tänka mig det låter när man kastrerar grisar utan bedövning. Att Norge vann (före vår andra Nordiska kollega Island) vet jag inte om det berodde på en bra låt (jag har inte hört den) eller en söt gutt? Men, än en gång är jag tillfreds med placeringen, vilket tydligen var den näst sämsta placering vi fått. Sämsta placeringen innehar tydligen fortfarande the Chief himself, Christer Björkman. Där sparade SVT många miljoner av mina licenspengar när vi slipper arrangera nästa års tävling. Det kan NRK ha med sin oljepengar. Frågan är om norrmännen ska fira eller sörja i dag på 17 Maj? "Flush with flesh and flash" beskrev min amerikanske DX-kollega Glenn Hauser det hela med. Det finns tydligen en del klipp att se på: här

Hantverksdagar i Åstorp
Dagen har ägnats åt säsongsavslutning av Lunken. Åt ett snabbt besök på Åstorps Hembygdsförenings Hantverksdagar i Perslund. Samt en längre eftermiddagspromenad med Kimmy följt av gräsklippning. Det är vid sådana dagar som man ångrar att man slängde gödning på gräsmattan och att man bara har en handjagare att klippa med.

Sista Lunken blev en seger för eder bloggare över resten av familjen. 8 rätt mot deras 7 rätt. Det jag vann på var att jag visste att det "E" som används när man ska beskriva de olika glödlampsfattningarna står för Edison. Nåja, om jag ska vara ärlig så gissade jag bara, men... Hur som helst var det mycket varmare i dag. Den där tröjan som jag saknade i går och därför satte på mig i dag blev en svettig upplevelse. Det har ända fram till slutet av eftermiddagen varit mer eller mindre strålande solsken. Men nu har molnen kommit fram och dom har väl lovat regn under natten och morgondagen.

Hembygdsföreningens Hantverksdagar verkar ha haft tur med vädrat. Ett snabbt besök upplyste mig om att det varit rikligt med folk. Både som shoppare av hantverkare, som besökt Hembygdsföreningens samlingar och också tittat på allt det andra som visats ut. Hemvärnets ärtsoppa har nog haft en strålande åtgång.

Slutligen läser jag om den korkade tysken som skulle provköra en ny bil, en cab. Han lade pengarna han skulle betala, ca 250.000 kronor i ett kuvert på passagerarsätet, och gav sig sedan ut med gasen i botten på Autobahn. Det gick som det gick, det regnade pengar över körbanan. Med hjälp av polisen lyckades han tydligen få ihop ca 200.000 sedan man stängt av hela motorvägen. Jag utgår ifrån att dom pengarna går åt till att betala för dumheterna. En del har för mycket pengar så dom strör bara ut dom...

Inga kommentarer: