måndag 4 maj 2009

Prostituerade centerpolitiker

CUF, Centerns Ungdomsförbund, fortsätter att göra vad man kan för att utmärka sig som det mest marknadsliberala ungdomsförbundet av alla. Senaste klavertrampet i den jakten kom under förbundets stämma i helgen när man beslutade sig för att arbeta för att legalisera prostitutionen. Staten ska inte lägga sig i, utan marknaden ska bestämma. Vill folk betala för att få pippa så ska man låta dom göra detta. Men jag tar inte de naiva arvingarna till Fredrik Federleys Stureplanscenter på allvar förrän dom själva börjar jobba som prostituerade, eller låter sina barn göra detta. Väx upp! Prostitution är inte världens äldsta yrke, det är möjligen världens äldsta fula sätt att utnyttja andra.

Jag såg på Aktuellt i går på kvällen ett inslag om Itamar Shamira som jobbade på ett Förintelsemuseum i Israel som guide. Som barn till överlevande från Förintelsen kände han att det var ett viktigt arbete att berätta om vad som hänt, varför, och vad det lett till. Men han berättade också om en massaker på palestinier utförd av judar som skett 1948 i en palestinsk by som låg precis där det museum han jobbade i låg. Och det skulle han inte ha gjort - han fick sparken!

Angela Merkels bomber
Birgit Friggebos bomber
xxxx
Dagens skratt fick jag när jag läste att Dagens Nyheters ledarskribent Malin Siwe i sin krönika hade synpunkter på den bild på Vänsterpartiets Hanna Löfqvist som återfinns i partiets valtidning inför EU-valet. Hon tyckte att blusen stramade för mycket så att det fanns en för stor glipa. Och verkade tycka att Hanna försökte värva röster med sexistisk reklam. Jag måste säga att Vänsterpartiets Hanna Löfqvist är en nybörjare jämfört med Angela Merkel och Birgit Friggebo. Här handlar det om helproffs när det gäller att utnyttja sina resurser.

En som däremot verkligen satsar på sexismen i politiken är Italiens premiärminister Silvio Berlusconi.. Som jag berättade den 24 april har han satt upp fyra unga attraktiva töser på listan till EU-Parlamentet. Inte för deras inre förmågor, utan just pga deras yttre attribut. Men det kostar. Hustrun Veronica Lario har nu efter nästan 20 års äktenskap gett upp och vill skiljas. Den tändande gnistan var tydligen den gode Silvios intresse för 18-åriga Noemi Letitzia som uppvaktades på 18-årsdagen med ett vackert halssmycke. Fast så stort intresse för de egna barnens födelsedagar har han visst inte visat.

Sven Tycker rättar: Den 2 Maj hävdade jag att det var någon/några ute på den politiska högerkanten som buat när Wanja Lundby-Wedin höll sitt 1 Maj-tal. Det visar sig nu att jag hade lite fel. Det var en grupp från AFA istället. Nu är det egentligen inte så stor skillnad mellan idioterna längst ut till höger och idioterna längst ut till vänster. När man försvinner ut i periferin på ena kanten dyker man nästan upp på andra sidan. Hur som helst var min huvudtes att det inte var traditionella sympatisörer som buade, utan så'na som alltid buar.

Slutligen noterar jag att SEB i dag plockade ner skyltarna i Åstorp. Kontoret och bankomaten stängdes vid månadsskiftet. Vinsten är väl inte tillräckligt stor för aktieägarna, så då blir kunderna på mindre orter ointressanta.

Inga kommentarer: