tisdag 5 maj 2009

Demokrati på EU-vis och ännu större sensationer

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Inför Sveriges halvår som ordförande i EU har Moderatledaren (och statsministern) Fredrik Reinfeldt gått ut med förhoppningen att den rödgröna oppositionen ska vara snälla mot regeringen. Han tycker oppositionen ska: - "välja att lägga en del av det inrikespolitiska bråket åt sidan". Och det är ju ett intressant sätt att se på saken. När det handlar om den Europeiska Unionen är det av högsta vikt att man inte framför kritik. I EU ska man vara snäll och följa den av högsta ledningen utstakade stigen. Den som opponerar sig och framför kritik förstör ju bara allting. Så här inför EU-Valet om en månad kan det ju också vara av vikt att påminna om de intressanta synpunkterna som en lokal moderat riksdagskvinna framförde för en tid sedan. Hon tyckte inte att EU-kritiker hade i EU-Parlamentet att göra. Dom bromsade ju bara den oundvikliga utvecklingen och försvårade för EU:s högsta byråkrater att leda in EU på den väg som dom bestämt. Båda dessa synpunkter måste vara någon ny EU-strategi som Moderaterna arbetar efter. HÅLL TYST och låt oss bestämma!

Kan det vara den här strategin som fick EU-kommissionären Margot Wallström (s?) till att gå ut och framföra åsikten att Fredrik Reinfeldt och hans regering gjorde ett bättre jobb i EU än vad Göran Persson och hans regering gjorde tidigare. Är Fredrik och vännerna mer entusiastiska och lyder i EU, eller? Som sagt, Håll tyst...

Gå och rösta i EU-Valet! Men gör Margot, Fredrik och Ann-Charlotte besvikna. Rösta in en kritiker!

Minns ni bråket inför införandet av Trängselskatter? Hur man från borgerligt håll i Stockholm var så'na stora motståndare? Nu ser jag att den borgerliga ledningen i Stockholm i borgerlighetens husorgan och megafon, Dagens Nyheter, skriver ett debattinlägg och vill HÖJA trängselskatten för att bekosta investeringar. Den var tydligen inte så illa!

I går var min tajming bättre än någonsin. Efter en månad utan regn och med rekordvärme kom det under natten till måndagen lite regn. Så i går på eftermiddagen strödde jag ut lite näring på gräsmattan. Under natten till i dag och i dag har det kommit mer regn. Man kunde inte sprida ut de små korten vid en bättre tidpunkt.

Och slutligen kan jag berätta att söndagens makalösa sensation i Åstorp var större än jag då kunde ana. Det visar sig att vi inte bara lyckades få alla 10 rätt i Friluftsfrämjandets tipspromenad. 1:a pris gick till er favoritbloggare, 2:a pris gick till er favoritbloggares högt älskade hustru. och 3:e pris gick till er favoritbloggares äldste son. En trippel som verkligen ger eko inom kommunen!

Inga kommentarer: