söndag 3 maj 2009

Kors i taket - makalös sensation i Åstorp

Fåren är nu utsläppta i Fårahagen
Söndag innebar i sedvanlig ordning tipspromenad på Söderåsen i Friluftsfrämjandets regi. Det var alltså dags för Lunken. I motsats till de flesta naturälskarna i kommunen (som alltså tar bilen till naturen) tar vi en promenad upp till Friluftsfrämjandets stuga på Björnås. Och vi kunde med glädje konstatera att de första fåren nu släppts ut i Fårahagen i Kalvahagsområdet. Jag såg dock bara dessa två får. Ett vitt lamm och ett lite äldre brunt får. Men det är möjligt att det doldes fler nere i buskagen. Tipspromenaden gick förvånansvärt bra. Vi fick ihop alla 10 rätt! Vilket får sägas vara en märkvärdig sensation eftersom jag tror jag har haft 7 rätt varenda söndag än så länge. Nu var det väl så att det var ganska lätta frågor, men vi hade också tur på de där vi inte var säkra. Men, har vi alla rätt så var det nog en hel massa som har alla rätt så hoppet får stå till ett utlottat pris.

I Blackpool i Storbritannien har en man dödats sedan han gick emellan när grannens två schäfrar hade börjat slåss. Hundarna vände sig omedelbart mot mannen och attackerade honom och bet ihjäl honom. Med tanke på hur livsfarliga dessa schäferhundar uppenbarligen är så tycker jag det är en självklarhet att Sveriges förenade jägarkår omedelbart från länsstyrelserna kräver skyddsjakt på alla schäferhundar. Vi kan inte ha ett samhälle där man inte ska våga gå ut av rädsla för att bli attackerad. Jag tycker också att det är självklart att den som känner sig hotad ska ha rätt att omedelbart skjuta schäferhundar. Gäller det vargen, så måste det gälla för den så mycket farligare schäferhunden! Den är inte ett naturligt inslag i Sverige utan är helt importerad av oansvariga s.k. djurälskare.

På en del håll inom Miljöpartiet är man kritiska till den miljööverenskommelse som gjorts inom den Rödgröna oppositionen. Man är kritisk till att det i överenskommelsen inte nämns några tidpunkter för avvecklingen av kärnkraften. Och det är ju en ganska rimlig synpunkt. Om det inte sätts ett tidsmål så skiter kraftindustrin (och konsumenterna) i att vidta de åtgärder som behövs. Det är ju bara att skjuta frågan framför sig. Det är ungefär som när Infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) säger att vi ska satsa på järnvägen, men inte sätter några andra mål och inte anslår några pengar. Mest prat, mindre handling.

Men Miljöpartiet är ett splittrat parti som på riksplan säger sig tillhöra den Rödgröna planhalvan. Men i mängder av frågor är partiet ett klart borgerligt parti. På många orter har man dessutom ett organiserat samarbete med partierna till höger istället för partierna till vänster. En sådan ort är Landskrona där majoriteten utgörs av Högerpartierna och Miljöpartiet och sedan ofta också med stöd av Sverigedemokraterna. I dagens tidning läser jag att man i Landskrona sagt Nej till en Socialdemokratisk motion om att satsa på att bygga solpaneler på kommunala byggnader. De som röstade nej var just Högerblocket med Sverigedemokraterna - OCH Miljöpartiet! För Miljöpartiet är på många håll Makten viktigare än Miljön!

Inga kommentarer: