torsdag 22 maj 2008

Uppror i de nya moderaterna

Nu börjar det utbryta uppror inom moderaterna. Mycket har gräsrötterna accepterat, men nedskärningar av militären var droppen som fick bägaren att rinna över. Det känns riktigt spännande att sitta vid sidan om och titta på!

De två i Oskarshamn som misstänkts för sabotageplaner mot kärnkraftsanläggningen i Oskarshamn har släppts. Det står allt mer klart att det hela är en groda. Någon framförde teorin att den ena killen lagat något med ett tvåkomponentslim och fått en droppe på fingret. Men frågan ställer frågor om säkerheten på kärnkraftsverken, och riskerna...

Från Irak rapporteras att en amerikansk militärhelikopter öppnat eld mot ett par bilar med fåraherdar utanför staden Baiji. 8 dödades. Troligtvis misstänktes fåren för terrorism?

I måndags beskyllde Venezuela USA för att med ett stridsflygplan ha flugit in över Venezuelanskt territorium. Vilket naturligtvis snabbt avfärdades som fantasier från Hugo Chavez. Men i går fick tydligen USA erkänna att man faktiskt kränkt Venezuelas territorium med ett av amerikanska marinens spaningsplan. Planerar man en attack på Venezuela? Än så länge har i stort sett alla USA-fientliga regimer i Syd- och Centralamerika störtats av USA, antingen genom invasion, eller genom kupper eller inbördeskrig. Det är bara Cuba som USA misslyckats med. Jag undrar hur den amerikanska reaktionen varit om ett flygplan från en icke-vänskaplig nation kränkt amerikanskt luftrum?

Av en artikel i Dagens Industri framgår att Nutek tycker att Maud Olofsson och Göran Hägglund blivit lurade av danskarna när det gäller fusionen mellan svenska och danska Posten. Det verkar klart att det är danskarna som tjänar på affären och svenskarna som förlorar. Hon e' go' hon Maud!

En italiensk cyklist i Giro de Italia har stängts av efter dopingmisstankar. Man hittade dopingpreparat och kanyler gömda i tandkrämstuber. Nå'n som är förvånad över proffscyklister och doping?

Inga kommentarer: