fredag 2 maj 2008

Klämdagar är ett gissel

Kevin - skollov. Angeli - skollov. Kimmy - skollov. Ingela - semester. Kattf-n - ligger som vanligt mest och sover. Sven - jobbar..... Är det någon som tycker att gjord beskrivning tyder på en rättvis fördelning?

Apropå sjuksköterskestrejken så såg jag i bladet i går att genomsnittslönen för en fotbollsspelare i herrallsvenskan är 61.000 kronor i månaden! Och den har gått upp med 60% de senaste fyra åren. 60%? Det är väl möjligen bara ett antal vd:ar och annat högdjur som fått en sådan utveckling. Jag tar för givet att fotbollslagen behandlas som strikt kommersiell verksamhet och betalar för sig utan statligt och kommunalt stöd eller andra former av subventioner. Skulle det möjligtvis finnas något sådant är det dags att ta bort det och använda pengarna till lämpligare ändamål.

Och på tal om sjuksköterskestrejken såg jag en insändare från en sjuksköterska som hävdade att dom jobbade för svältlöner. Om sjuksköterskornas löner är svältlöner, vad får då alla de 100.000 andra kvinnor som jobbar för mycket lägre lön för sorts lön. Jag är övertygad om att många sjuksköterskor har för låg lön. Men, dom är inte ensamma om detta. Och en hel del av argumentationen skjuter över målet så mycket att dom tappar sympati hos mig. Inte ens bland högskoleutbildade är man något unikt dåligt betalda. Jag jobbar med socionomer, dom tjänar inte bättre trots lika lång utbildning. Min syster är bibliotekarie, lika lång högskoleutbildning men dom tjänar inte mer.

Sami al-Haj greps i Afghanistan i december 2001 och har sedan dess hållits inspärrad på Guantanamo utan att anklagas för något brott. Sami al-Haj arbetade som fotograf för al-Jazira. Troligtvis var det detta som var brottet. Sami al-Haj har nu släppts och fått åka hem, men vet fortfarande inte vad det var för brott han begått som gjorde att han skulle sitta inspärrad i sex och ett halvt år av världens ledande demokrati.

Det har varit kommunalval i England och Wales. Och som vanligt i de länder som har olika datum för parlamentsval och lokala val utvecklades de kommunala valen till en protestaktion mot den sittande Labourregeringen. Separata lokala val innebär alltid en jättestor opinionsundersökning av förtroende för den sittande regeringen. Många väljare passar på att straffa en regering dom är missnöjda med. Utan att ta hänsyn till de lokala frågorna. Trots dessa fakta finns det fortfarande dom i Sverige som argumenterar för skilda valdagar i tron att detta skulle vitalisera de lokala valen. JAG är övertygad om att det inte alls får den effekten. Det är riksfrågorna som gäller ändå. Lokalvalen i England och Wales blev en mardröm för Labour. Till och med det Liberaldemokratiska partiet verkar ha fått fler röster.

City-slö-Mail är ett kul företag. Jag ser att man nu börjat dela ut post på landsbygden i Uppland. Men en del brevlådor var för långt bort eller kunde man inte hitta. Så posten dit stoppades i ett stort kuvert och lades på Postens brevlåda. Tyvärr med för lite porto så mottagarna fick lösa ut breven - på Posten. HiHoHaHa!

Inga kommentarer: