måndag 22 augusti 2022

Små tankar om allt möjligt

» Spridda elakheter.

§   Jag såg precis på SVT:s Rapportsändning att enligt Novus senaste undersökning så är nu Sverigedemokraterna klart större än Moderaterna. Det är nästan så att jag tycker synd om Ulf Kristersson. Det är ju (tyvärr) inte omöjligt att den Brunblå sörja som Ulf Kristersson anser att han leder kan få majoritet i Riksdagen. Men han kan ju knappast känna det som att han har vunnit valet om Moderaterna tappat stöd sedan förra valet och hans parti inte ens är störst i sörjan. Snyft, snyft Uffe!

§   Enligt SVT:s undersökning var SD även det parti som flest personer tyckte hade bäst politik när det gällde Brott och straff. De partier som kämpar om att utpeka sig som hårdast är ju just de partier som uppenbarligen är mest villiga att fiffla med privatbidragen till de egna partierna. Läs gårdagens Sven Tycker.

§   Vi kan nu konstatera att den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Jonas Anderson som avslöjats med att skicka s.k. "Dickpics" till mottagare som inte ville ha dom deklarerat att han inte ställer upp för omval. Han står redan på valbar plats på valsedeln så väljarna kommer att tvingas rösta på honom ändå.

§   Jag hittade för övrigt en påminnelse om olika riksdagsledamöter från våra partier ute på högerflanken som satsar hårt på Brott och straff, men som inte tycker att det ska gälla dom personligen. Notisen berättar (som jag gjort tidigare) om Moderaternas Elisabeth Svantesson (hon är M:s finansministerkandidat) som ju avslöjades med att skriva sig i familjens sommarstuga när resten av familjen flyttade till den nya bostadsrätten i Stockholm. Man påminner om kristdemokraten Andreas Carlsson (han är partiets gruppledare) som skrev sig i pappans bostad i Mullsjö medan resten av familjen bodde i Stockholm. Drygt en kvarts miljon extra i börsen. Sedan har vi sverigedemokraten Martin Inglot (toppkandidaten i Stockholm) som skrev sig hos mamma istället för den egna lägenheten på Östermalm. 1½ miljon extra i börsen från skattebetalarna. Det är alltså dessa politiker som har bäst politik inom Brott och straff? Jag tvivlar!

§   De nämnda partierna är flitiga med att kräva t.ex. språktester och språkkrav osv. Samtidigt visar reklamtidningen Resumé att språkkunskaperna hos partierna inte är de bästa. Moderaterna skriver: "Fler poliser, mer kameror, mindre droger och färre brott." Vad är "mindre droger"? Ska pillerna bli mindre? Det heter alltså "fler kameror och färre droger". Det får bli kvarsittning med extraundervisning i svenska för Moderaterna?

§   Jag såg att organisationen Skiftet ville publicera en annons i Expressen där man berättade om Ulf Kristerssons samägda sommarstuga med en av friskolevärldens ledande lobbyister. Men, det fick man inte för Expressen! Nähä!

§   Vi kan för övrigt se att konkursförvaltaren Lars Ehrstedt är klar med sin utredning av högerprojektet Bulletins konkurs. - "Saknade kvitton, ej bokförda betalningar, slarv med skatter, blåsta leverantörer, tvivelaktiga transaktioner samt brott mot aktiebolagslagen och bokföringslagen." Den egna moralen var inte den bästa på högerflanken!

§   Sedan kan vi se att det nu står klart att när politikerna valde att skänka pengar till bilisterna genom att sänka drivmedelsskatten så visar Konjunkturinstitutets utredning att skattebetalarnas pengar till bilisterna inte bara kom bilisterna till del. Det visar sig att oljebolagen behöll en hel del av pengarna till sina egna vinster.

§   Nu ska vi istället använda skattebetalarnas pengar för att subventionera elströmmen på den totalavreglerade elmarknaden. Undrar hur mycket av subventionerna som elhandelsbolagen då behåller? Det är den totalavreglerade "Marknaden" som har huvudskulden till de höga elpriserna ibland. Hela syftet med en avreglerad marknad är att trissa upp priserna.

§   Jag såg att näringslivsrepresentanter och deras lobbyinggrupp Timbro tycker att vi ska privatisera vårt vatten också på en avreglerad marknad. Genom att en privat avreglerad marknad får priset att stiga så ska vi minska förbrukningen. Dvs vi ska inte ha råd med lika mycket vatten eftersom de nya aktörerna på en sådan avreglerad marknad ju också ska kunna göra vinst. Jag tror vi fortsätter att låta kommunerna ha ansvar för vattnet!

Jag vet att jag är elak mot partierna i den Brunblå sörjan. Men dom förtjänar det!

Inga kommentarer: